Thibaud Dirix en Thomas Winand winnen Easter Regatta 2019

Cadet klasse

Van 20 tot 22 april werd de Cadet Easter Regatta gezeild op de Kaagse plassen bij Leiden. In een groot wedstrijdveld met 29 boten werd deze zeilwedstrijd gewonnen door het Belgische team Thibaud Dirix en Thomas Winand. De Nederlandse teams Pol en Bloeme Klein werden tweede, Tobias Teunissen en Ties de Ruiter derde.

Met een lichte tot matige noordoosten wind (4 tot 8 knopen) werden er in totaal 8 races gezeild. Thibaud en Thomas namen vanaf het begin de leiding en voerden het klassement aan. Pol en Bloeme wisten twee van de acht races te winnen en eindigden op de tweede plek overall, Tobias en Ties derde.

De zeilomstandigheden waren meer dan prima. Maar het zomerse weer maakte het de zeilers niet gemakkelijk. 's Middags was het een komen en gaan van talloze boten. Sommigen toerden dwars door het wedstrijdveld heen.

De Cadet Easter Regatta is een jaarlijks terugkomend driedaags zeilevenement waar traditiegetrouw vele Nederlandse en Belgische teams de strijd met elkaar aangaan. Zowel voor de Nederlandse als de Belgische Cadet-teams is de Easter Regatta een van de selectiewedstrijden voor deelname aan het wereldkampioenschap in Polen aanstaande zomer. De zeven beste teams per land komen uit voor hun land tijdens het WK.

De Cadet is de enige internationaal door World Sailing (voorheen ISAF) erkende tweemans jeugd wedstrijdzeilklasse voor kinderen tot en met 17 jaar. De boot wordt in bijna 40 landen over de hele wereld gezeild.

Thibaud Dirix en Thomas Winand

Tekst: Roelina Dijk

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: