VIDEO: sublieme serie zeilwedstrijden tijdens Van Uden Reco Stellendam Regatta

Van Uden Reco Stellendam Regatta

De Van Uden RECO Stellendam Regatta opende het nieuwe seizoen waardig met een fraaie serie zeilwedstrijden en een feestje als vanouds. De voorspellingen zagen er van te voren al erg goed uit maar de uitkomsten overtroffen ieders verwachting. De organisatie van de Van Uden RECO Stellendam Regatta kijken terug op een zeer geslaagde seizoen opener.

Aan het einde van het afgelopen jaar kwam de organisatie al tot de conclusie dat het concept van de opening wedstrijd voor de verbondsbezem aan vernieuwing toe was.

Van Uden Reco Stellendam Regatta

Het wedstrijd comité waar de basis al jaren  uit een vaste groep mensen bestaat, vertrekt door nieuwe krachten,  kent het wedstrijdwater goed om de veranderende wind omstandigheden en zijn verraderlijke windshifts goed te kunnen lezen

Dit maakt het wedstrijdzeilen daar extra spannend en 78 teams melden zich dan ook aan de start van de seizoen opener.

Van Uden Reco Stellendam Regatta 2019

Het pakte allemaal goed uit en er werden hele mooie serie wedstrijden gezeild. De beoogde finish voor de haven van de IRC/ORC en eenheidsklassen tegelijk kon door het verschil in finishtijden uiteindelijk niet doorgaan.

Vernieuwd walprogramma bracht de sfeer er snel in

In de haven aangekomen liepen de zeilers tegen een geheel vernieuwd walprogramma aan. Onder het motto Sail, Food & Music stond er een ruime tent met uitzicht op de haven met daarnaast een ruime hoeveelheid foodstands en het traditionele visbakken klaar. All you can eat en een happy hour brachten de sfeer er snel in.

In de tent stond Kayla Aimee te zingen en de grote vuurschalen in combinatie met de warme voorjaarszon werkten zoals door de organisatie verwacht.

Met de band Kitsh&Crew uit Utrecht kon de avond niet meer stuk. SDJ Special Jay maakte de avond sfeervol af met lekkere dansmuziek en om 01.00 uur ging iedereen zeer tevreden naar boot of tent.

Van Uden Reco Stellendam Regatta

Bijzonder mooi weer op zondag

De zondag kenmerkte zich door wederom bijzonder mooi weer met een redelijke wind die de 3 banen druk bezig hield. Op Baan 2 vochten de eenheidsklassen voor de eer in een strakke wind die tot bijna 15.00 uur bleef staan. Op Baan 1 was het spectaculair zeilen tussen de ORC/ IRC klassen en op baan 3 werden de Duo handed en de ongemeten klassen het onderling eens.

​Van Uden Reco Stellendam Regatta​

Om 18.00 uur nam Rob Reigwijn het woord tijdens de prijsuitreiking en maakte zich wederom hard voor het inbrengen en opleiden van de jeugd in de prachtige zeilsport.

Video Van Uden Reco Stellendam Regatta

 

De volgende editie van de seizoens-opener zal  eind april 2020 worden gevaren voor de Marina Stellendam.

De organisatie van de Van Uden RECO Regatta’s organiseert  ook de seizoen sluiter in Medemblik op 5 en 6 Oktober 2019.

We danken alle Sponsors , vrijwilligers en andere betrokken mensen voor hun geweldige inzet en kijken nu al met plezier uit naar volgend jaar.

Alle uitslagen vind je op de website www.vanudenreco.nl

Tekst: Martine Vos
Foto's: Laurens Morel
Video: Anton van de Koppel / On Air Media

 

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: