4 Belgen aan de start van de Semaine Olympique Française

Eline Verstraelen

Van 27 april tot en met 4 mei gaat in het Franse Hyères de 'Semaine Olympique Française' door. Meer dan 200 zeilers en surfers zullen vanaf maandag 29 april het beste van zichzelf geven. Drie zeilsters en één windsurfer zullen onze Belgische driekleur verdedigen binnen de Laser Radial en de RS:X klasse.

De eerste races gaan van start op maandag 29 april en de medailleraces worden op donderdag 4 mei gezeild.

Emma Plasschaert, Maité Carlier en Eline Verstraelen (op de foto) strijden met 54 dames uit 23 verschillende landen om de medailles in de Laser Radial klasse.

Windsurfer Thomas Broucke komt in actie in de RS:X, hij neemt het op tegen 54 windsurfers uit 14 verschillende landen.

Auteur:

  • WWSV

    Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) is de gesubsidieerde unisportfederatie voor de sporttak zeilen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend zoals voorzien in het algemeen uitvoeringsbesluit van de Vlaamse Regering. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

    De disciplines van de sporttak zeilen omvatten:

Voor u geselecteerd: