Hansa klasse op de Medemblik Regatta

Hansa klasse

De Hansa klasse is toegevoegd aan de Medemblik Regatta 2019. Hoewel zeilen geen onderdeel meer is van de Paralympische Spelen, blijft World Sailing zich continu inzetten voor zeilen voor mensen met een beperking. Ook de Medemblik Regatta blijft deze sport steunen en promoten.

De Medemblik Regatta is het grootste zeilevenement in Nederland voor de Olympische en Paralympische klassen. In 2016 werd het Para World Sailing Championship nog gehouden tijdens de regatta in Medemblik.

Het besluit van het Internationale Paralympische Comittee om zeilen in 2020 van de Paralympische kalender te halen, was een grote teleurstelling voor de zeilsport wereldwijd. Voor ateleten met een beperking is zeilen een unieke manier om op hoog niveau mee te blijven doen met de wereldtop en op Paralympisch niveau.

Hansa klasse zeilen in MedemblikHansa klasse in Medemblik

World Sailing heeft een strategisch plan uitgewerkt om het zeilen met een beperking over de hele wereld te promoten. Het Watersportverbond en de Medemblik Regatta hebben samen gekeken naar mogelijkheden het zeilen met een beperking toe te voegen aan de regatta. Met het resultaat dat de Hansa klasse van dinsdag 21 tot en met zaterdag 25 mei 2019 is toegevoegd.

Zeilers kunnen zich inschrijven in de volgende klassen: Hansa Liberty Manually, Hansa Liberty Full Servo, Hansa 303 singlehanded en Hansa 303 Doublehanded. De Notice of Race voor de Hansa klasse is gepubliceerd op het online notice board.

Auteur:

  • Anke Haadsma

    Anke Haadsma is een geboren en getogen zeilster. Als klein meisje werd ze door haar ouders in de zeilboot gezet en is hier nooit meer uitgekomen. Na haar studie journalistiek koos ze voor een carrière in de watersport. Nu zie je haar regelmatig langs de waterlijn als communicatie en pr medewerker op zeilevenementen. Voor Clubracer levert ze zeilverhalen, interviews en verslagen van zeilevenementen af.

Voor u geselecteerd: