Weinig wind tijdens afsluiter Goofies winterseizoen 2018-2019

Zeilen met weinig wind

Het Goofies winter zeilseizoen eindigde afgelopen zaterdag daardoor bijna net zo als het op zaterdag 6  oktober 2018 begon: te weinig wind voor een goeie zeilwedstrijd.

In oktober bij de start van het seizoen lukte het om de gemeten boten een volledige wedstrijd  te laten varen. De ongemeten boten kwamen toen niet over de startlijn. Nu in april was er bij de start voldoende wind om alle boten over de startlijn te krijgen.

In de loop van de wedstrijd zakte de wind echter weg onder het verwachte minimum en moesten de boten voor anker. Een aantal boten moet de wedstrijd op dat moment al staken omdat hun ankerlijn te kort bleek. Door de stroom dreigde ze met onvoldoende vrije hoogte onder de Zeelandbrug door te varen. Voor hen zat er niets anders op dan de motor te starten en daarmee hun deelname aan de (zeil) wedstrijd te beëindigen.

Goofies winterwedstrijd

Voor de ankerliggers kwam er daarna nog een periode met wat meer wind waardoor ze nog anker op konden en verder konden varen. Om 16.00 was de combinatie van de wind,  de wind verwachting en de positie van de boten voor de Goofen aanleiding om de wedstrijd te beëindigen.  Natuurlijk was niet iedereen het daarmee eens, zeilers zijn optimistische sporters,  maar door die beslissing konden de zeilers tijdig in de haven komen en de prijsuitreiking en de “aftersails”  de gewenste aandacht geven.

Zonder een uitslag voor april komt er dus geen verandering in de overall uitslag. Alleen verandert  het punten aantal soms doordat zeilers, die het gehele seizoen geen uitslag hebben gekregen, uit de serie zijn verwijderd.

Goofies zeilwedstrijd

Het Goofies seizoen 2018-2019

Met uitzondering van windgebrek bij de eerste en de laatste wedstijd hebben De Goofies zeilers in het 2018-2019 niet te klagen over het weer. Over het algemeen kenmerkte afwisselt weer, variatie in de  wind en meestal mooie banen het seizoen.  Vooral de banen die  voor een deel het vaarwater de Hammen ingaan worden door de zeilers gewaardeerd.  Door de vorm van het vaarwater  lukt het daarbij meestal  om er een kruisrak in te krijgen. Bovendien komen  alle boten komen elkaar minimaal wel een keer tegen.

Het aantal deelnemers lag ongeveer op het zelfde niveau als vorig jaar. Ook de gezelligheid was weer als van ouds. Kortom een geslaagde wedstrijd serie.

Het huldigen van de overallwinnaars.

Zoals de laatste jaren gebruikelijk kregen de overall winnaars in de verschillende klassen hun “overall prijs” : een mini overall. Evenals vorig jaar was de maatvoering daarbij zo dat geen van de schippers hoefde te proberen de overall aan te trekken wat voor maat hij of zij ook had.

Tegen de verwachting van de organisatie bleek vorig jaar een aantal winnaars in staat om hun (klein) kind in de overall te hijsen zonder dat het als kindermishandeling kon worden aangemerkt.

Einduitslag van de  Goofies wedstrijden in het seizoen  2018-2019

ORC A

 1. Karel Verhulst uit Knokke (B) met de RAQUERO
 2. Jaap Gelling uit Delft met de BARCAROLLE 2
 3. Norbert Burkert uit Bedburg (D) met de TOP JOB  

IRC A 

 1. René Gommers uit Overasselt met de OLYMPIX
 2. Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR
 3. Norbert Burkert uit Bedburg (D) met de TOP JOB 

ORC B

 1. Eric-Jan de Ridder uit Os met de VINDIO
 2. Kees de Ridder uit Kats met de ALDEBARAN V
 3. Bas Dijkhuizen uit Kamperland met de ELYXIR

In IRC B

 1. Bert Janssens uit Mortsel (B) met de PRINCE DE PETARQUE
 2. Laurent Vercammen uit Nijlen(B) met de WHITE RABBIT
 3. Samuel Goedhals uit Ekeren (B) met de FARTHER BRUIN

Ongemeten A

 1. Luc Feremans uit Schilde (B) met de PLAYSTATION 4
 2. Mark van Driel uit Rhoon met de FAMOUS GULL 2
 3. Mick Heylen uit Onze Lieve Vrouw Waver (B) met de HYDRA

Ongemeten B

 1. I.P. Versluis uit Haaften met de ONDINE
 2. Marcel Minten uit Hever (B) met de WINDHAPPER
 3. Leo van Haastrecht uit Meise (B) met de BOEBOE

Op zaterdag  5 oktober start het Goofies seizoen 2019-2020 met de eerste race.

Foto boven: Laurent Vercammen met de White Rabbit
Foto's: Christof Lamproye

Attachment

Auteur:

 • Een correspondent

  Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: