Nog 3 weken om je in te schrijven voor de 40 mijl van Bru

40 mijl van Bru

Precies 100 gemeten en ongemeten jachten gingen je voor. Met nog 3 weken te gaan is het een mooie stand van inschrijvingen voor de organisatie van de 40 mijl van Bru. De doublehanded zeilwedstrijd op de Grevelingen gaat dit keer van start op zaterdag 25 mei traditiegetrouw vanuit Jachthaven Bruinisse.

“De ervaring leert dat het de laatste weken stormloopt in de toerklassen zodra er wat meer zicht is op de weersvoorspellingen, maar ook dit jaar is er plaats voor 200 schepen”, vertelt voorzitter René Leclou.

De organisatie heeft dit jaar belangrijke veranderingen doorgevoerd, zo zijn de banen vernieuwd, hanteert de 40 mijl van Bru vanaf nu de standaard SW-rating voor de ongemeten klassen en worden de schepen als vanouds weer ingedeeld in klassen met en zonder spi.

40 mijl van Bru met spi

Wat je als doublehanded zeilers verder mag verwachten?

  •  De mooiste mijlen die je doublehanded op het grootste zoutwatermeer van Europa kunt varen.
  • Ruimte voor serieuze kruisrakken, maar ook de spi komt aan bod. 
  • Samen met je zeilpartner de competitie aangaan met de elementen en de zeilers uit jouw klasse. 
  • Bij terugkomst in Jachthaven Bruinisse (waar je van vrijdag tot zondag op uitnodiging van hen verblijft) staat een koud steigerbiertje klaar voor de deelnemers mét versnapering. 
  • Op vrijdag starten we met wat medium-light vertier en plezier, maar op zaterdagavond gaat pas echt het dak van de tent af. 
  • Nadat de hongerige zeilers plus familie en vrinden voorzien zijn van smakelijk eten natuurlijk. 

De organisatie van de 40 mijl van Bru heet jullie van harte welkom.

Inschrijven kan tot zondag 19 mei 2019 via www.40mijlvanbru.nl

Foto's: Laurens Morel
Tekst: Adeline Mans

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: