Sterke dag voor 470-zeilsters Zegers & Berkhout op het EK 470 zeilen

470 zeilen

Na bijna twee volle dagen wachten op wind, konden de Nederlandse 470-zeilsters op zaterdag 11 mei toch nog het water op voor hun 4e race van het EK 470.

Een mooie avondwind trok door de baai van San Remo, waardoor Afrodite Zegers & Lobke Berkhout en Mandy Mulder en Anneloes van Veen in actie konden komen voor één race. Zegers & Berkhout voeren een sterke race, die ze als 3e finishten. Het duo blijft daarmee op de 4e plek in het overall klassement. Mulder & Van Veen vertrokken hun race te vroeg van de startlijn en krijgen een diskwalificatie op het scorebord bijgeschreven, waardoor ze naar de 14 plek overall zakken.

Zegers & Berkhout houden focus en scherpte na lang wachten
Na een lange, maar uiteindelijk succesvolle dag komen Afrodite Zegers & Lobke Berkhout zeer tevreden van het water. Met een totaal van 12 punten blijft het duo op de 4e plek in het klassement staan: “We hebben anderhalve dag moeten wachten op goede wind, maar het was het waard! Er kwam een super mooie wind waarmee we een prachtige race konden varen. De focus en scherpte was er gelijk na zo lang wachten. We hadden een goede start en goede snelheid waardoor we gelijk vrij konden varen. Voor de wind werd het nog even spannend, omdat we allemaal heel dichtbij elkaar lagen. Maar we kwamen met mooie snelheid aan bij de onderboei en hebben vervolgens onze voorsprong kunnen uitbouwen. Een nette 3de plek waar we heel blij mee zijn!”

Tegenslag voor Mulder en Van Veen
Voor Mandy Mulder en Anneloes van Veen een minder succesvolle dag. Door hun te vroege start krijgt het duo flink wat extra punten op het scorebord bijgeteld. Met een totaal van 37 punten staan de dames momenteel op de 14e plek. Het duo vertelt: “We waren te vroeg over de lijn en dat mag niet. Hoe we het morgen aan gaan pakken, moeten we vanavond bespreken. Maar een ding is zeker: we gaan ons stinkende best doen om nog een paar mooie races varen!”

Klassement na dag 3

  1. Cohen / Lasry - ISR - 6 punten
  2. Mills/Mcintyre - GBR - 8 punten
  3. Lecointre / Retornaz - FRA - 11 punten
  4. Zegers / Berkhout - NED - 12 punten
  5. Mas Depares / Cantero Reina  - ESP - 16 punten

  14. Mulder / Van Veen - NED - 37 punten

Let op: dit betreft de stand in het open klassement.

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Utrecht. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Comments

Voor u geselecteerd: