Inschrijvingen Deltaweekend 2019 op dreef: De Karma als eerste ingeschreven

Deltaweekend 2019

De inschrijving voor de 49e editie van het Deltaweek, het oudste en tevens grootse meerdaagse zeilevenement in de Zeeuwse Delta, staat al enige tijd open. De aanmeldingen lopen snel binnen. Een in het oog vallende nieuweling is de Karma, een high performance cruiser van carbon, waarover Clubracer al eerder berichtte. Eigenaar Maarten Jan Reijnders was de allereerste die zich dit jaar aanmeldde voor het Deltaweekend, in de ORC/IRC-1.

Reijnders liet het carbon schip vorig jaar te water. Na een lange zeilcarrière, begonnen in de Optimist, de Laser en een aantal andere typen met als laatsten een 30 m2 en een young 88 in Nieuw Zeeland, volgde er na zijn studententijd een periode van weinig zeilen omdat hij zijn bedrijven aan het opbouwen was.

Toen twee jaar geleden Reijnders weer meer tijd kreeg ging hij op zoek naar een geschikt zeiljacht. Maar de meeste ontwerpen voldeden niet aan zijn specifieke wensen. Wat hij zocht was een high performance luxury cruiser, geschikt voor wedstrijdzeilen en om er met een kleine bemanning mee te kunnen toeren. De thuishaven van de Karma, Wemeldinge, ligt direct aan de Oosterschelde.

Afgelopen seizoen is Reijnders druk geweest met het uitproberen van het schip en met alles naar zijn hand te zetten. Inmiddels heeft hij ook een gedegen wedstrijdbemanning. Zelf heeft hij weliswaar veel wedstrijden gevaren, maar voor de algehele coördinatie op de geavanceerde Agile 42 en de crewtrainingen heeft hij de professionele zeiler Paul Gladdines in de arm genomen.

Karma Agile 42

Het Karma Sailing Team is afgelopen maanden regelmatig te zien geweest tijdens de Goofies Race vanuit Colijnsplaat en op de woensdagavond Twilight Races vanuit Wemeldinge.

De Northsea Regatta wordt de eerste grote wedstrijd. En natuurlijk kijkt het Karma team uit naar het weekend van 28 t/m 30 juni. Dan start hij op het prachtige thuiswater van de Oosterschelde tijdens het Deltaweekend 2019. Het schip zal zeker veel aandacht trekken op het water en in de haven van Colijnsplaat.

Inschrijven voor het Deltaweekend 2019 via: http://www.deltaweekend.nl/

Mediapartner

ClubRacer is mediapartner van het Deltaweekend. Dit heeft niets dan voordelen voor de deelnemers, organisatie en sponsoren. Tijdens het evenement is er exclusieve verslaggeving met video en foto's. Tijdens het diner op zaterdagavond en de prijsuitreiking op zondag zullen de deelnemers de hoogtepunten van de dag op groot scherm kunnen bekijken.

Tekst: Stan Wulfaert
Foto's: De Karma tijdens de 8-uur van de Oosterschelde (foto, Anusjka Martens, Objectivo Fotografie).

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: