Sprint NK 16m² succesvol verlopen

Charlotte de Groot

Afgelopen weekend heeft Zeilvereniging ’t Olle Schild Steendam het Sprint NK voor de 16m² klasse georganiseerd. Er zijn, onder leiding van wedstrijdleider Wim Wind, 18 races gevaren. ‘Op zaterdag was de wind redelijk stabiel en konden we 11 races varen’, aldus je jonge wedstrijdleider.

Op zondag moesten de zeilers geduld hebben, door het grote aantal buien dat over het Groningse land trok waren er veel winddraaiingen.

Na 18 wedstrijden zijn de broers Thijs en Erik Kort kampioen Sprint geworden. Met slechts 34 punten over 17 races die meetellen voor het eindklassement zijn ze terecht kampioen geworden. Klaas ’t Hoen voer met gelegenheidsbemanning Marcel de Jong en pakten mooi de tweede plaats. Derde werden Bob Heineke en Thijs van Tol.

Opvallende deelnemer

Tussen de bekende namen stond een opvallende deelnemer. Nog maar 8 jaar oud, maar toch met papa mee aan de fok. Charlotte de Groot (op de foto) baarde opzien toen ze compleet met trapezegordel aan de steiger op stapte. Na twee wedstrijden trok de wind toch teveel aan en stond ze haar plaats in de boot af aan haar moeder. ‘Het was heel leuk om mee te zeilen, maar ook wel spannend’, aldus de jonge zeilster.

De 16m² Klasse Organisatie en de ZVOSS kijken terug op een geslaagd evenement.

De wedstrijdleider nodigde tijdens de prijsuitreiking iedereen uit om deel te nemen aan de Schildweek, die van 19 t/m 25 juli 2019  wordt gevaren.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: