Sterke start voor Bekkering & Duetz bij EK 49erFX

Annemiek Bekkering & Annette Duetz

Bij het EK 49erFX zijn zeilsters Annemiek Bekkering & Annette Duetz ijzersterk van start gegaan. De dames finishten hun races tweemaal als 3e en wonnen hun laatste race van de dag. Het duo staat na de eerste wedstrijddag op de 3e plek overall. Voor Odile van Aanholt & Marieke Jongens een iets minder voortvarende start. De dames staan 23e nadat zij hun races als 13e, 6e en 20e finishten.  

Voor Bekkering & Duetz kent Weymouth omstandigheden waar de dames enthousiast van worden; 12-16 knopen wind en mooie golven: “Eerste dag van het EK met mooie wind! We hebben lekker gevaren en vonden het leuke omstandigheden. Morgen nog wat meer wind, dus dat wordt lekker scheuren!”
Over de eerste wedstrijden van het EK is het duo dan ook tevreden: “Onze races gingen lekker. De eerste twee wedstrijden kwamen we wat moeilijk weg bij de start, maar konden we veel inhalen. En die derde race zaten we er vanaf het begin goed bij!”

En ondanks de mindere resultaten voor zeilsters Van Aanholt en Jongens zijn de dames blij dat de kop eraf is: “Fijn dat de eerste dag voorbij is, dat lucht op! Flinke wind en golven, wat voor ons nóg niet de favoriete omstandigheden zijn. De basis, de start en snelheid waren goed dus we hebben zin om morgen weer met wind het water op te gaan om alles nog te finetunen!”

Klassement 49erFX na dag 1

  1. Bobeck / Tengstrom - SWE - 5 punten
  2. Grael / Kunze - BRA - 6 punten
  3. Bekkering / Duetz  - NED - 7 punten
  4. Dobson / Tidey - GBR - 8 punten
  5. Echegoyen / Barcelo  - ESP - 13 punten

 23. Van Aanholt / Jongens - NED - 40 punten

29. Offerman / Janmaat - NED - 43 punten

34. Couvert / Wilschut - NED - 52 punten

Let op: dit betreft de stand in het open klassement.

T/m zaterdag 18 mei varen de 49erFX-zeilsters fleetraces. Op zondag 19 mei staat de afsluitende medalrace met de top 10 gepland.

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Utrecht. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Comments

Voor u geselecteerd: