Redelijke start voor Nederlandse Finn-zeilers bij EK Athene

Pieter-Jan Postma

Bij het Europees kampioenschap Finn-zeilen in Athene konden de Nederlandse zeilers op dag twee, na wederom flink wat uitstel, dan toch eindelijk het water op voor hun eerste wedstrijden. Er konden drie races gevaren worden, met aan het eind van de dag 10 tot 16 knopen wind en flinke golven.

De Nederlandse zeilers Nicholas Heiner en Pieter-Jan Postma gingen hun EK redelijk van start. Heiner finishte zijn races als 13e, 12e en 16e en staat na dag tweee van het EK op de 9e plek overall, gevolgd door Postma op de 10e plek, die als 10e, 23e en 11e finishte. 

“Dag twee zit erop, maar eigenlijk de eerste dag eigenlijk. Gisteren lang wachten en niet geracet”, vertelt Heiner.

“Het weerbericht was voor vandaag hetzelfde als gisteren. Dus iedereen was toch een beetje sceptisch over vandaag, of we wel zouden varen. Maar gelukkig klaarde het op en kwam er een mooi windje inzetten. We hebben drie potten kunnen varen. Dat is wel even doorbikkelen, zo’n drie uur racen! Maar al met al hebben we vandaag een hoop goede dingen laten zien, maar ook toch af en toe net de verkeerde keuzes gemaakt. Een prima stabiele start, maar het had wel beter gemoeten.”

T/m vrijdag 17 mei varen de Finn-zeilers hun fleetraces. Op zaterdag 18 mei staat de afsluitende medalrace met de top 10 gepland.
 

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Utrecht. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Comments

Voor u geselecteerd: