Bekkering & Duetz klimmen naar derde plek in klassement bij EK 49erFX zeilen

Annemiek Bekkering & Annette Duetz

Bij het EK 49erFX zeilen werden op dag 3 de laatste races uit de qualifiers gevaren. Zaak dus, voor de Nederlandse zeilsters, om aan het eind van de dag bij de beste 25 te zitten; een vereiste om verder te mogen in de gold fleet.

Voor Annemiek Bekkering & Annette Duetz zag het er aan het begin van de dag al goed uit. Zij stonden op de 4e plek overall en klimmen na drie sterke races, die ze als 6e, 3e en 1e finishten naar de 3e plaats overall.

Bekkering & Duetz:

“Vandaag iets minder wind. We mochten weer binnen in de haven varen, met lekker vlak water. Het veld zat wat dichter op elkaar, dus het waren spannende potjes. Tot nu toe zijn we blij met hoe we aan het varen zijn. En we hebben zin in de gold fleet races komende dagen!”

Voor Odile van Aanholt en Marieke Jongens stond er aan het begin van de dag iets meer druk op de ketel. Het duo begon het EK niet zoals het had gehoopt en stond na 2 dagen racen op de 23e plek. Op deze derde wedstrijddag hebben de dames flink wat plaatsen kunnen klimmen, nadat zij hun races als 15e, 3e en 10e over de finishlijn kwamen.
Met een 18e plek overall hebben Van Aanholt & Jongens zich verzekerd van een plek in de gold fleet:

“De qualifiers zijn voorbij en nu gaat het echte spel beginnen! We zitten vlakbij die top dus als we de juiste stappen blijven maken kunnen we nog ver komen! Elke dag een stukje dichterbij.”

Het eveneens Nederlandse duo Willemijn Offerman & Cecile Janmaat heeft met een 19e plek overall ook de gold fleet bereikt.

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Utrecht. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Comments

Voor u geselecteerd: