Bekkering & Duetz naar tweede plek bij EK 49erFX

Annemiek Bekkering & Annette Duetz

Op dag vier bij het EK 49erFX zetten zeilsters Annemiek Bekkering & Annette Duetz hun stijgende lijn voort. Het duo vaart een steady EK, waarbij de dames de hele week al binnen de top 7 finishen, zo ook op donderdag 16 mei.

Het duo staat momenteel op de 2e plek in het klassement. Hun concurrentes in de strijd om het Olympisch ticket, Odile van Aanholt & Marieke Jongens, varen een minder sterk EK en staan momenteel op de 22e plaats.

Bekkering & Duetz danken hun tweede plek in het klassement aan de constante reeks die het tweetal tot dusver heeft neergezet. Op dag 4 voegden zijn een nette 6e, 3e en 5e plek toe aan hun scorebord. Met tevredenheid blikken de dames terug op hun dag: “We hadden weer een lekkere dag. Vandaag buiten in de baai geracet. Het was een dag waarin we hard moesten werken om goede races te varen. Ieder klein foutje maakte gelijk veel verschil. Je raakt snel van voor in de fleet naar achter en weer terug.

Het varen in de gold fleet maakt voor de dames niet veel uit betreffende hun strategie op het water: “Nu we in de gold fleet varen doen we nog steeds hetzelfde... elke race zo hard mogelijk de goede kant op!”

Odile van Aanholt & Marieke Jongens finishten hun races als 2e, 15e en 27e, maar krijgen een DSQ (diskwalificatie) voor hun tweede race van de dag na een protest en zakken daardoor naar de 22e plek. Willemijn Offerman & Cecile Janmaat staan momenteel 16e.

Van Aanholt & Jongens vertrokken met een flinke voorsprong (10-2) in de nationale selectie richting het EK in Weymouth. Tijdens de World Cup in Genua, het eerste selectiemoment van de FX, pakten de dames nog het goud. Daarmee versloegen zij de regerend wereldkampioenen Bekkering & Duetz, die de World Cup als 9e eindigden. Gezien de huidige stand van de teams in het klassement in Weymouth zullen beide duo’s tot het laatste moment moeten blijven knokken voor het felbegeerde “ticket to Tokyo”.

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Utrecht. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Voor u geselecteerd: