Zeilsters Bekkering & Duetz behouden tweede plaats bij EK 49erFX zeilen

Annemiek Bekkering & Annette Duetz

Op dag 5 van het EK 49erFX in Weymouth hebben Annemiek Bekkering & Annette Duetz hard moeten knokken om hun tweede plek in het klassement te behouden. Na 2 mindere races, die het duo als 14e en 17 finishte, wisten de dames zich te herpakken en de laatste race van de dag te winnen.

Odile van Aanholt & Marieke Jongens hadden gehoopt een flinke klim te kunnen maken in het klassement. Dat lukte niet goed genoeg. Ze klimmen twee plekjes in het klassement, naar de 20e plaats. Van Aanholt & Jongens maken, met nog een dag fleetraces te gaan tot de medalrace van zondag, vrijwel geen kans meer op een plek in de medalrace. De 49erFX-teams gaan twee spannende dagen tegemoet in de strijd om het Olympisch startbewijs.

De huidige tussenstand in de nationale selectie is 10-2 in het voordeel van Van Aanholt & Jongens. Alleen als de regerend wereldkampioenen Bekkering & Duetz op het EK goud of zilver winnen kunnen zij de selectie nog winnen, en dus is het aan Bekkering & Duetz om de laatste twee dagen geen plaatsen meer weg te geven.

Het duo hoopt dan ook de komende races het gat met de huidige nummer 1 nog wat kleiner te kunnen maken, na een dag met twee mindere races:

“Het was een koude dag vandaag! Het ging niet helemaal hoe we wilden, zeker de eerste 2 races zaten we er een paar keer naast. De laatste race hadden we duidelijk en goed uitgevoerd. Er zijn nog wel een paar kleine punten die beter kunnen en dat gaan we morgen doen! Er staan nog 2 races gepland, dus we hopen het gat met Brazilianen te kunnen verkleinen!”

Van Aanholt en Jongens komen teleurgesteld van het water, maar blikken ook met trots terug:

“Jammer dat we hier niet naar ons kunnen hebben gepresteerd. We zijn alsnog erg trots op wat we in de afgelopen 15 maanden samen hebben bereikt, dat blijft zo. Voor nu is het afwachten hoe Annemiek en Annette varen de komende 2 dagen. Morgen gaan we nog proberen het met 2 goede races af te sluiten.”

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Utrecht. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Voor u geselecteerd: