United 4 Sailing trapt dit weekend af in Muiderzand

United 4 Sailing

De United 4 Sailing trapt het seizoen in het weekend van 4 en 5 mei 2019 af in Muiderzand. Aan de start verschijnen 10 verschillende zeilklassen die verdeeld over 4 velden gaan strijden om de medailles. Locatie Muiderzand is terug van weggeweest, organisatie en zeilers zijn enthousiast terug te zijn op dit water. Het brengt weer meer varieteit in de zeilserie van 4 weekenden.

De United 4 Sailing heeft als speerpunt de jeugd te inspireren en te promoten binnen de zeilsport. Het grootste veld in deze klasse is dan ook de optimist klasse met zo’n 185 deelnemers. Overall winnares van 2018, Yanne Broers, vaart ook dit jaar weer mee. Zij strijd onder andere tegen haar concurrenten van verleden jaar, de nummers 2 en 3 overall: de Nederlandse Zeb van Dorst en de Belg Kwinten Borghijs.

Andere klassen die in actie komen zijn de 29er, Cadet, Laser 4.7, Laser Radiaal, Laser Standaard, Nacra 15, RS500, RS Feva en Splash Blue. In onder andere de Laser klasse (Radiaal en Standaard), varen meerdere ervaren zeilers mee. Jong en oud vaart dus letterlijk samen en leren zo van elkaar. Michiel Pals is zo’n ervaren zeiler. Hij heeft in 2006 en 2009 ook de Mini Transat gevaren en is een zeer actief zeiler in de Laser Radiaal.

Verwachtingen weekend

De wedstrijdcommissie heeft 8 tot 10 wedstrijden ingepland over het hele weekend. De weersverwachting ziet er guur uit, deelnemers wordt dan ook aangeraden warme kleding aan te trekken. Temperaturen liggen gemiddeld rond de 8 graden en zaterdag is er veel regen voorspeld. De noord-westen wind geeft op zaterdag ook veel windstoten van maximaal 24 knopen af. Zondag lijkt de wind wat af te nemen en laat de zon zich meer zien. Deze voorspellingen beloven in ieder geval een mooie strijd op het water.

https://www.united4sailing.org/

Auteur:

  • Anke Haadsma

    Anke Haadsma is een geboren en getogen zeilster. Als klein meisje werd ze door haar ouders in de zeilboot gezet en is hier nooit meer uitgekomen. Na haar studie journalistiek koos ze voor een carrière in de watersport. Nu zie je haar regelmatig langs de waterlijn als communicatie en pr medewerker op zeilevenementen. Voor Clubracer levert ze zeilverhalen, interviews en verslagen van zeilevenementen af.

Comments

Voor u geselecteerd: