11e Sailwise Cup in Monnickendam levert 16.792 euro op!

Sailwise Cup

Eens per jaar, nu alweer voor de 11e keer, organiseert Waterland de Sailwise Sponsor Cup. Op woensdag 8 mei verzamelden de teams van 13 boten zich bij “De Ouwe Blauwe” voor koffie en palaver en de briefing voor de deelnemers.

Het wedstrijddeel stond onder leiding van Arjen Wildeboer die voor deze dag 3  wedstrijden had gepland: 2 maal een korte baan en daarna een long-distance.

De weersvoorspelling was niet best: regen en wind, maar de zeilers lieten zich niet ontmoedigen. Gewapend met zeilpakken en eten en drinken, plus het benodigde enthousiasme zette men vaart richting Volendam.
Als startschip fungeerde de Meander V van Evert en Inge Stel van Stichting Vaarwens.
Tegen 15.30 uur waren alle schepen weer terug in de jachthaven; de schepen zonder averij, een enkele zeiler nog wat trillend op de benen na de deining en de zeeziekte.

De echte winnaar van de dag was Sailwise: deze Sailwise Cup had maar liefst
€ 16.792  opgebracht. Menne Scherpenzeel van Sailwise gaf een toelichting aan de deelnemers over de bestemming van deze prachtige opbrengst: door deze bijdrage kunnen weer veel aanpassingen worden gerealiseerd.
De winnaar van de Sailwise Cup 2019 was het team “Mulitmetaal” uit Den Helder, op de voet gevolgd door het team van “Zeilen Media”.

De opbrengst van deze Sailwise Cup kon worden gerealiseerd dankzij: Marin.nl,
MultiMetaal, Rotary Monnickendam, Team Van der Laan, Vicair, ingenieursburo Mol, Hoorne Vastgoed, C&MLabourSupply , The Rootselaargroup, Hienfeld en Waterland Monnickendam

Sponsorcup

Voor de niet ingewijden: de Sailwise Cup is een door Waterland vanuit Monnickendam  georganiseerde sponsorwedstijd ten bate van Sailwise. (Gehandicaptensport Watersport Nederland)

Waterland Yacht Charter stelt jaarlijks zijn vloot (Dehlers en X-Yachts) ter beschikking voor deze sponsorcup en neemt ook de organisatie voor haar rekening. Bedrijven en organisaties huren een boot en voor deze wedstrijd bij Waterland en brengen middels dit inschrijfgeld een bedrag bijeen voor deze doelgroep

 “Het was een geslaagde dag”, vertelt Jan Zetzema van Waterland Yacht Charter. “Er waren dit jaar 90 deelnemers op dertien boten en die waren allen enthousiast. Niet alleen vanwege het zeilen, maar ook omdat ze met hun bijdrage een goed doel konden steunen. We kijken al uit naar volgend jaar: zes bedrijven hebben al toegezegd dan opnieuw mee te doen.”

Sailwise Cup

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: