Emma Plasschaert op medaillekoers tijdens het EK Laser Radial zeilen

Emma Plasschaert

Na vier zeildagen op het Europees Kampioenschap in Porto, ligt Emma Plasschaert (BEL) op de derde plaats in de Laser Radial klasse.

In deze klasse ligt momenteel de Deense Anne-Marie Rindom stevig aan de leiding met 13 punten, zij wordt gevolgd door de Nederlandse Marit Bouwmeester met 46 punten en Emma op plaats drie met 51 punten.

De top-5 word afgesloten door de Nederlandse Daphne Van Der Vaart (56 ptn) en de Finse Tuula Tenkanen (57ptn). Met de punten zo dicht bij elkaar beloofd het vandaag en morgen nog spannend te worden. Maité Carlier is voorlopig 53ste op het EK en 67ste in de Trophy, hierbij tellen ook de resultaten van de niet Europese-zeilers.

Bij de Laser Radial Men ligt Simon De Gendt op de 4de plaats in de categorie jonger dan 21 jaar en Jan Heunicnk staat 24ste.
Wannes Van Laer is de eerste Belg op de 21ste plaats in de Laser Standard. Op de 38ste plaats volgt William De Smet, hij wist gisteren een race te winnen in de Silver Fleet.

Het Europees Kampioenschap eindigt op zaterdag 25 mei. Zowel vandaag als morgen staan er nog twee races per dag op het programma.

Auteur:

  • WWSV

    Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) is de gesubsidieerde unisportfederatie voor de sporttak zeilen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend zoals voorzien in het algemeen uitvoeringsbesluit van de Vlaamse Regering. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

    De disciplines van de sporttak zeilen omvatten:

Comments

Voor u geselecteerd: