VIDEO: Nederland start met NK eSailing tijdens Medemblik Regatta

NK eSailing

Een primeur op de Medemblik Regatta: het Nederlands Kampioenschap eSailing. Deze kick-off is georganiseerd in samenwerking met het Watersportverbond en is de officiële start van het NK eSailing.

Het Nederlands Kampioenschap bestaat uit een serie wedstrijden en loopt tot 1 september.

esailing

Arno van Gervan, directeur Watersportverbond:

“eSports zijn wereldwijd erg in opkomst. Door de samenwerking die World Sailing is aangegaan met Virtual Regatta kunnen wij als land vroegtijdig mee kijken en testen in deze ontwikkeling van de sport.”

NK eSailing is kwalificering voor het WK eSailing

De 10 best geklasseerde zeilers kwalificeren zich voor de finalewedstrijd tijdens het Zeiler van het Jaar Gala 2019. Hier wordt bepaald wie zich de eerste Nederlands Kampioen eSailing mag noemen. De scores van de nationale ranking tellen ook mee voor de wereldranking. De beste 10 spelers van de wereldranking worden eind september door World Sailing uitgenodigd om in Bermuda tegen elkaar te zeilen om de wereldtitel eSailing.

Virtual Regatta voor eSailing

Al meer dan een miljoen spelers maken wereldwijd gebruik van het platform Virtual Regatta voor eSailing. In 2018 heeft World Sailing op het platform de eSailing Wereldkampioenschappen geïntroduceerd. Hierdoor is het ook mogelijk per land een nationaal kampioenschap te organiseren.

Video Lancering NK eSailing

Wil jij ook kans maken op de titel Nederlands Kampioen eSailing? Speel dan mee op https://www.virtualregatta.com of download de app.

Auteur:

  • Anke Haadsma

    Anke Haadsma is een geboren en getogen zeilster. Als klein meisje werd ze door haar ouders in de zeilboot gezet en is hier nooit meer uitgekomen. Na haar studie journalistiek koos ze voor een carrière in de watersport. Nu zie je haar regelmatig langs de waterlijn als communicatie en pr medewerker op zeilevenementen. Voor Clubracer levert ze zeilverhalen, interviews en verslagen van zeilevenementen af.

Voor u geselecteerd: