Deltaweekend met veel buitenlandse deelname

Timo Hallantie

De wedstrijdbepalingen voor de 49e editie van het Deltaweekend, die dit jaar van 28 tot en met 30 juni vanuit Colijnsplaat wordt gevaren, zijn onlangs gepubliceerd op de Deltaweekend website. Veel deelnemers beginnen zich nu serieus voor te bereiden op dit evenement, waaronder een aantal buitenlandse zeilers. Clubracer sprak met een van hen, Timo Hallantie.

Internationaal team

De Finse zeiler Hallantie heeft al vaker deelgenomen en heeft daarom al vroeg besloten om weer in te schrijven. Hij vaart onder Belgische vlag met de BlueOne, een First 36.7, die in een vorig leven dienst deed als ORC racer op de Middellandse Zee en daarna is aangekocht als verenigingsboot door de CNCE ofwel de Cercle Nautique de la Commission Européenne asbl / Sailing Club of the EU Institutions.

Het doel van deze vereniging is om de zeilsport bij de Brusselse EU expats te stimuleren en te faciliteren. Hallantie is samen met zijn collega schipper de Maltezer Massimo Farrugia een van de wedstrijdschippers van de CNCE.

Voor hun crew putten ze uit een pool van ongeveer 20 zeilers, allen afkomstig uit de EU gemeenschap in Brussel.

De BlueOne, met Colijnsplaat als thuishaven, heeft een druk jaarprogramma van cruisen en racen.

Het Deltaweekend was het eerste grote zeilevenement waaraan werd deelgenomen. Daarna volgden andere wedstrijden, waaronder de Cowes week, Breskens Sailing Weekend, de Antwerpen Race en nog veel meer. Sinds afgelopen seizoen neemt de BueOne ook deel aan de Goofies Race, de winterwedstrijden vanuit Colijnsplaat, laten Timo Hallantie en zijn collega Massimo aan Clubracer weten.

BlueOne

Deltaweekend ook voor CR jachten

De eerste jaren voer de BlueOne meestal in de IRC, maar omdat de crew deels uit relatief onervaren wedstrijdzeilers bestaat, wordt de laatste tijd in de CR gevaren. Om deelname aan het Deltaweekend ook voor Belgische zeilers aantrekkelijk te maken, heeft de organisatie de wedstrijden ook opengesteld voor CR geregistreerde jachten. En met succes, want de belangstelling vanuit België voor het Deltaweekend groeit aldus Deltaweekend.

Het Deltaweekend is blij met deze internationale deelnemers, want het geeft een extra dimensie aan dit oudste en tevens grootse zeilevenement in de Zeeuwse Delta. En het onderschrijft dat het Deltaweekend een professionele wedstrijd is met  aantrekkingskracht voor deelnemers uit heel Nederland en daarbuiten.

www.deltaweekend.nl

Foto’s: De BlueOne onder zeil tijdens het Deltaweekend (foto, Anusjka Martens, Objectivo Fotografie)

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: