Team Dutch Wave wint in Gotenburg

Team Dutch Wave

Team Dutch Wave heeft in het weekend van 25 en 26 mei de Spring Cup in Gotenburg gewonnen. De Zweedse wedstrijd is onderdeel van de European Match Race Tour. 

Team Dutch Wave nam het op tegen een sterk deelnemersveld. 9 van de 12 tegenstanders staan in de top 100. De teams waren afkomstig uit Zweden, Denemarken, Finland en Nederland. Team Dutch Wave bestond deze wedstrijd uit schipper Jelmer van Beek (Den Haag), Grootzeiltrimmer Rutger Vos (Utrecht), fokkenmaat Robin Jacobs (Rotterdam) en voordekker Jorden van Rooijen (Den Haag). 

Goed van start 

De 4 mannen gingen voortvarend van start. Alle 7 wedstrijden op zaterdag werden gewonnen. Rutger Vos:

“Mooi om zo van start te gaan. De lokale Zweedse boot was onbekend voor ons. Blij dat we dan snel kunnen schakelen en goed met de boot overweg kunnen. Gedurende de dag nam de wind toe tot ongeveer windkracht 5 en was boathandling de sleutel om wedstrijden te winnen.” 

De weersvoorspellingen voor zondag beloofden helaas niet veel goeds. In de ochtend bleek inderdaad te veel wind om wedstrijden te kunnen doen. Toen ’s middags om 1 uur nog steeds de golven over de kade sloegen, besloot de wedstrijdleiding de rest van de wedstrijd af te lassen. Dankzij de 100% score van zaterdag ging Team Dutch Wave met de overwinning naar huis. 

Jelmer van Beek:

“We zijn blij met deze overwinning naar huis te gaan. Vorige week waren we derde bij een sterke wedstrijd in Helsinki en nu eerste. Winnen is uiteindelijk het enige wat telt. Ik hoop dat we met deze goede resultaten de stap maken richting de top 15 op de wereldranglijst. We gaan allemaal nu weer een maand op andere grote boten zeilen, om te beginnen met de North Sea Regatta offshores en dan zien we elkaar weer bij het Pools kampioenschap eind juni voor meer match racing.” 

Team Ducth Wave

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: