Laser Euro Masters zeilen in Oostende

Laser zeilen

De Royal North Sea Yacht Club - Oostende, ontving het voorbije weekend negenenvijftig Laser zeilers. De wedstrijdmanches pasten zowel in het Euro Master circuit als in het Open Belgisch Kampioenschap Masters van de populaire Laser klasse.

Bij de Laser Standaard (heren) nam Duitsland het ere schavotje in met Thomas Mueller eerst, Roger Schulz, tweede en Michael Nissen als derde. Onze landgenoot Thomas Gunst heeft weliswaar de Belgische eer verdedigd door als eerste Belg te rangschikken, Hij had af te rekenen met schade waardoor hij een manche niet heeft kunnen uitvaren. In een andere manche werd een te vroege start hem fataal. 

Zijn zus Nathalie Gunst hield in de Laser Radiaal klasse de familietrots hoog door niet alleen als eerste Belgische te rangschikken maar ook als eerste dame in dit gemixte klassement.

In deze klasse gingen de medailles naar deze keer een volledig Brits podium waarop Terry Scutcher op één, Ian Jones op twee en Max Hunt op drie prijkten.

De zeven manches werden in zeer uiteenlopende weer- en zeestaat condities gevaren, met op zondag windsnelheden boven de dertig knopen west-zuid-west en een golfslag boven een meter hoogte. Wat verklaart dat 32 van de 59 deelnemers de derde manche van zondag niet hebben uitgevaren.

De Laser Master klasse wordt bevolkt door zeilers (m/v/o) boven de vijfendertig jaar.  

De Royal North Sea Yacht Club verwelkomt de Olympische Laser klasse opnieuw voor het Open Belgisch Kampioenschap de Laser Standaard, de Laser 4.7 voor de juniors en de Laser Radiaal in het weekend van 31/08 en 1/09. Opnieuw zullen de boten vanaf het Klein Strand vertrekken.

Het volgende Euro Laser masters event voor de Europese titel heeft plaats in Hoorn, Nederland van 30 mei tot 2 juni e.k.

Foto's © Pit De Jonge

Auteur:

  • Pit De Jonge

    Pit De Jonge is letterlijk in een scheeps nest geboren. Hij free lancet sinds 1979 als foto- en tekstjournalist of commentator voor binnen- en buitenlandse media. De focus is steeds het water met als thema’s -sport,-recreatie, -toerisme, -competitie,-erfgoed en -economie. Als Ship to Shore verzorgt hij sinds 1987 de communicatie van een brede waaier aan watergerelateerde evenementen en organisaties. 

Voor u geselecteerd: