VIDEO: twee zeilers gered van gekapseisde zeilboot

redding met helikopter

Woensdagnacht redde de Amerikaanse kustwacht een man en een vrouw van een gekapseisde zeilboot ongeveer 65 mijl ten oosten van Atlantic City (VS).

De kustwacht werd op de hoogte gebracht van het zeiljacht in nood na het ontvangen van een EPIRB (noodbaken) alarm. De kustwacht contacteerde onmiddellijk de noodcontacten die geregistreerd stonden samen met de EPIRB. Zij vertelden dat de zeilers aan boord van Bertie de afgelopen vijf jaar aan een wereldreis bezig waren en dat de laatste etappe van de Bahama's naar New York City was geweest.

Het 55 voet lange zeiljacht was buiten VHF (marifoon) bereik, daarop volgend werd een reddingsoperatie gestart met een MH-65 Dolphin reddingshelikopter en een HC-130 Hercules vliegtuig.

Tyler Bittner, de kustwacht officier van dienst in Atlantic City vertelt:

"Toen onze helikopter ter plaatse aankwam, volgde onze piloot een knipperend flitslicht en vond aldus een man en een vrouw die zich vastklampten aan de romp van hun gekapseisde zeilboot"

Beide zeilers werden aan boord gehesen van de reddingshelikopter en voor verzorging overgebracht naar Air Station Atlantic City waar ze opgewacht werden door een medisch team.

Bekijk hier de de video gemaakt vanuit het kustwacht vliegtuig:

Gekapseisd zeiljacht Bertie

Gekapseisd zeiljacht Bertie

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: