Emma Plasschaert pakt brons in Hyères

Emma Plasschaert

Emma Plasschaert heeft in de Laser Radial klasse brons gewonnen op  'La Semaine Olympique Française". Deze wedstrijd, waaraan meer dan 200 zeilers deelnamen, vond plaats in het Franse Hyères van 27 april tot en met 4 mei.

Emma zeilde zich gedurende de week van de achtste naar de vierde plaats. Na een topdag gisteren met winst in race 9 en een tweede plaats in race 10 en 11, klom ze naar de derde plaats in de tussenstand. In de medaillerace kwam Emma als 7de over de finish, wat voldoende was om haar derde plaats te behouden en met het brons naar huis te gaan. Het goud is voor de Finse Tuula Tenkanen en de Hongaars Maria Erdi wint zilver.

De Oostendse Maité Carlier eindigt op de 20ste plaats en Eline Verstraelen uit Kapellen werd 31ste, zij wist deze week ook race 7 te winnen.

Bij de RS:X klasse had windsurfer Thomas Broucke, uit Bredene, een zeer constante week op de 43ste plaats in het klassement.

Volgende wedstrijden:

  • 13 tot 19 mei: Europees Kampioenschap 49er en 49erFX (Weymouth, UK)
  • 18 tot 25 mei: Europees Kampioenschap Laser Radial en Laser Standard (Porto, Portugal)

Auteur:

  • WWSV

    Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) is de gesubsidieerde unisportfederatie voor de sporttak zeilen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend zoals voorzien in het algemeen uitvoeringsbesluit van de Vlaamse Regering. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

    De disciplines van de sporttak zeilen omvatten:

Voor u geselecteerd: