VIDEO: ClubSwan 36 wereldpremière

ClubSwan 36

De ClubSwan 36, de langverwachte, veelbelovende nieuwe One Design racer van Nautor’s Swan, is vrijdagavond in Scarlino (ITA) voorgesteld aan de pers en aan de deelnemers van de Scarlino Swan One Design regatta.

De ClubSwan 36 moet een innovatief jacht worden met hoge prestaties.  Nautor's Swan wil met de ClubSwan 36 zijn erfgoed, de productievaardigheden en de ontwerp flair van Juan Kouyoumdjian verenigen. Kouyoumdjian tekende onder andere de succesvolle Nederlandse Volvo Ocean Race boten ABN AMRO 1 (winnaar Volvo Ocean Race 2005-2006) en ABN AMRO 2.

De ClubSwan 36 is de laatste stap in de lange en succesvolle ontwerp evolutie van Nautor's Swan en maakt de cirkel rond. Het is ondertussen 52 jaar geleden dat de allereerste Swan zijn debuut maakte. De Swan 36 deed al eens zijn intrede in 1967.  De ClubSwan 36 verenigt innovatie en moderniteit en wordt ondersteund door milieuvriendelijke technologie van partners zoals BMW en Torqeedo.

De ClubSwan 36 moet een combinatie worden van de beste zeileigenschappen met de sensatie van het foilen.

Het jacht zal eerst uitvoerig getest worden alvorens het eerste exemplaar op de markt komt.

Nautor’s Swan wil vijf ClubSwan 36’s  in het water te hebben tijdens The Nations Trophy in Palma Mallorca, dat in oktober gezeild wordt en dat beschouwd wordt als het hoogtepunt van het Swan One-Design seizoen van 2019.  

Bekijk hieronder wereldpremière van de ClubSwan 35 alsof je er zelf bij was:

 

Meer foto’s en technische details van de ClubSwan 36 vind je op BoatZilla, de nr. 1 marktplaats voor zeilboten en zeiljachten in Europa.

 

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: