Bokkenrijders Race en Tocht 2019: dat is veiligheid, gezelligheid en solidariteit

Bokkenrijders race en tocht

De Bokkenrijders Race en Bokkenrijders Tocht gaan dit jaar weer door tijdens het Hemelvaartweekend vanuit Colijnsplaat. De Bokkerijders-Race mikt op de fanatieke wedstrijdzeilers en de Bokkenrijders tocht is er voor de zeilers die het water rustiger aan willen doen of voor minder snelle boten die toch de oversteek naar Engeland willen maken.

Iedere deelnemer kan dus kiezen of hij zich aanmeldt voor de regatta of de tocht. Voor de winnaar van de Bokkenrijders-Race is er de bekende wisselbokaal. Voor elke deelnemer is er een klein aandenken: het Bokkenrijders Plakkaat 2019. Bovendien wordt een prachtige prijzentafel van om en bij de € 1000 verloot onder de deelnemers. WSV Noord Beveland schenkt aan ieder bemanningslid een prachtige Zip hoody .
 
Bob Daems (Con Spirito) is verantwoordelijk voor de wedstrijdleiding:

“Gezelligheid en  veiligheid dragen wij hoog in het vaandel. Het samenhorigheidsgevoel onder de Bokkenrijders is groot. Wij zullen op woensdagavond aan de hand van de weersvoorspellingen bepalen wat veilig en haalbaar is voor de volledige deelnemersgroep.  We beslissen dan of we op vrijdagavond allemaal samen dineren in een haven aan de Engelse oostkust of bij erg slecht weer op het vasteland, wie weet zelfs Antwerpen…”

Programma Bokkenrijders Race en Tocht 2019

 • Woensdag 29 mei om 19u00:
  Briefing, weersvoorspelling en routebespreking in de yachtclub van Colijnsplaat.
 • Donderdag 30 mei:
  Een (vroege) start voor iedereen. 
 • Vrijdag 31 mei:
  's Avonds : gezamenlijk diner 
 • Zaterdag 1 juni:
  's Morgens - re-start 
 • Zondag 2 juni:
  Finish 
 • Zondag na de middag:
  In de Yachtclub van Colijnsplaat: prijsuitreiking en verloting van de prijzen onder het genot van een borreltje en mogelijkheid tot deelnemen aan de BBQ 17,50€ /pp

Iedereen is van harte welkom om deel te nemen. We verheugen ons op vele oude en nieuwe deelnemers. Hoe meer, hoe beter....al stopt de teller wel op 20 boten. Ook al bereiken we niet elk jaar Engeland, we hebben altijd ontzettend veel plezier!
 
Fair winds en tot Bokkenrijders 2019, uw organisatoren:

 • Bob Daems
 • Norbert Burkert
 • Christophe Rechman

De Bokkenrijders danken hun Sympathisanten:
WSV Noord Beveland, Deltayacht, Elvstrom sails, Jos Boone, Yachtclub Colijnsplaat, Patagonia, Elements  en ClubRacer.

Tekst: Bob Daems

Auteur:

 • Een correspondent

  Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: