Nederlandse 470-zeilsters wisselend van start bij EK San Remo

Afrodite Zegers & Lobke Berkhout

De Nederlandse 470-teams Afrodite Zegers & Lobke Berkhout en Mandy Mulder & Anneloes van Veen hebben hun eerste wedstrijddag in San Remo erop zitten. Bij het EK 470-zeilen in het Italiaanse kustplaatsje zijn de Nederlandse zeilsters Zegers & Berkhout sterk van start.

Na hun eerste wedstrijddag, waarop na enig uitstel toch nog 3 races konden worden voltooid, staat het duo op de 4e plek overall. Mulder en Van Veen vertrokken al hun races sterk van de startlijn, maar kregen wat tegenvallers te verwerken en staan momenteel 9e.

Benen strekken en spierballen gebruiken voor Zegers & Berkhout
Het duo Zegers & Berkhout zette drie nette races neer (een 2e plek en tweemaal een 7e plek), waardoor het 4e plaats in het overall klassement inneemt. De dames komen tevreden van het water: “Dit was een prima begin! Na lang wachten kwam er een goede wind opzetten. Eindelijk konden we de benen weer eens strekken en onze spierballen gebruiken.”

Ondanks wat problemen met het materiaal wisten de dames toch drie nette resultaten neer te zetten: “We zaten er gelijk lekker in en hebben 3 constante races gevaren. Hier en daar wel wat plekken verloren door wat materiaalproblemen, maar we hadden een hele goede bootsnelheid en konden vrij makkelijk weer terugkomen. We hebben echt samen gevochten en dat werd beloond met 3 top 10 plekken! Lekkere start!”

Hard werken in mooie wind en grote golven

Ook duo Mulder & Van Veen was blij met de omstandigheden waarop de zeilsters uiteindelijk getrakteerd werden. Het duo finishte de races van de dag 4e, 20e en 13e en staat daarmee 9e overall: "Het was een dag met hele mooie omstandigheden. Na een aantal uur wachten op het water kwam er verrassend mooie wind met grote golven. Wel hard werken! We hebben meteen 3 races kunnen varen met deze condities. We waren elke race erg goed van de startlijn weg. Vooral de eerste wedstrijd hadden we ook goede snelheid en dat resulteerde in een mooie 4e plek. Daarna maakten we wat foutjes en was het moeilijk weer naar voren te varen. Nu hard uitrusten voor alle races die nog gaan komen!"

Klassement na dag 1

  1. Mills/Mcintyre - GBR - 2 punten
  2. Cohen / Lasry - ISR - 4 punten
  3. Lecointre / Retornaz - FRA - 6 punten
  4. Zegers / Berkhout - NED - 9 punten
  5. Bar-am / Tibi  - ISR - 11 punten

   9. Mulder / Van Veen - NED - 17 punten

Let op: dit betreft de stand in het open klassement. Voor alle uitslagen zie:
http://2019europeans.470.org/en/default/races/race-resultsall

T/m maandag 13 mei varen de 470-zeilsters fleetraces. Op dinsdag 14 mei staat de afsluitende medalrace met de top 10 gepland.

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Utrecht. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Comments

Voor u geselecteerd: