Deltaweekend gaat in zee met Tendrr CrewMatch Platform

Deltaweekend

Het Deltaweekend volgt het voorbeeld van andere grootschalige zeilevenementen. Voortaan is het Deltaweekend ook te vinden op het online CrewMatch Platform van Tendrr. Veel zeilwedstrijden kampen met het probleem dat schippers moeite hebben om een volwaardige wedstrijdcrew samen te stellen.

Tegelijkertijd zien we dat jongere zeilers niet in het bezit zijn van een (wedstrijd)boot maar wel graag willen wedstrijdzeilen. Daarom is Deltaweekend in zee gegaan met het Tendrr, het Britse online platform dat ook actief is in Nederland.

Deltaweekend ook voor niet gemeten boten

Meedoen met het Deltaweekend, het oudste en grootste meerdaagse zeilevenement in de Zeeuwse wateren, betekent vooral sportief wedstrijdvaren op stromend water onder een professionele wedstrijdorganisatie. Dat kan ook buiten de officiële klassen. Zo zijn Belgische zeilers welkom met een CR registratie en andere boten krijgen in het ongemeten veld een SW handicap.

Eén van de trouwe deltaweekenddeelnemers is Dennis van der Endt met de Guanabara, een Contessa 35. Vanaf 1977 staat het Deltaweekend op de kalender van de familie van der Endt. In de afgelopen jaren heeft de Guanabara toch zeker wel dertig keren meegedaan. Destijds was de Contessa een snelle boot en werd er in de officiele wedstrijdklassen gevaren.

“Vanwege de orginele dek lay-out moet je de Contessa met ten minste zeven man varen”, aldus de schipper.

“Toen het evenement nog een volle week duurde en werd afgesloten met de Veronica Race, was je na een weekje varen aardig gesloopt”, weet van der Endt zich te herinneren.

Guanabara

De eerste tien jaar werd er intensief gevaren met een vaste wedstrijdbemanning, wat resulteerde in een uitpuilende prijzenkast, aldus de schipper. Dennis heeft de Guanabara een aantal jaren geleden van zijn vader overgenomen en heeft in principe altijd als gemeten jacht meegedaan. Sinds vorig jaar heeft hij dat losgelaten en vaart hij met het hele gezin en enthousiaste aanhang ongemeten. Maar het Deltaweekend blijft voor van der Endt een prachtig meerdaags evenment op stromend water, we ze niet willen missen.

Inschrijven: https://www.deltaweekend.nl/

Foto’s: De Guanabara, een Contessa 35, al meer dan 40 jaar een vaste verschijning op het Deltaweekend. (foto, Anusjka Martens, Fotografie Objectivo)

Labels

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: