Weergoden verstoren Regenboog feest op Loosdrecht

Regenboog zeilen

Elk jaar kijken de Regenboog zeilers uit naar een mooi Pinksterweekend op de Loosdechtse Plassen. Dit jaar hadden zich 36 deelnemers voor het Regenboog klasse Evenement Loosdrecht, bij de organiserende vereniging, de KWVL, gemeld.

De eerste dag, zaterdag, viel letterlijk en figuurlijk in het water. Om 10 uur was het al duidelijk dat er die dag met zoveel wind en regen (windkracht 6 met vlagen van meer dan 8 bft.) niet gezeild kon worden

Zondag begon veel belovend. De zon scheen en met een mooi lopend windje stond de deelnemers een mooie zeilochtend te wachten.  Er konden twee wedstrijden gevaren worden. Na de lunch was het echter gedaan met de zeilpret. Niet alleen zakte de wind regelmatig weg. De wind draaide steeds alle kanten op. Zodanig zelfs dat starten bijna onmogelijk was. Er werden meerdere pogingen gedaan een wedstrijd te starten. Maar vijf startprocedures moeten afgebroken worden vanwege wind shifts. 

Tot tweemaal toe werd een al gestarte wedstrijd afgebroken omdat de wind dermate van richting veranderde dat de baan geheel te bezeilen was. Daarmee was van een eerlijke wedstrijd geen sprake meer.

Rond 16.00 uur gaf iedereen het op en werd onverrichte zaken de haven opgezocht. Maandag  maakte veel goed. Hoewel de wind draaierig bleef en de startlijn weer regelmatig verlegd moest worden, konden 3 drie volwaardige wedstrijden gevaren worden.

In totaal werden dus vijf  in plaats van de geplande negen wedstrijden gevaren. Sven Coster bleek het beste tegen alle zeilstress bestand. Met drie eerste plaatsen, een derde en een vijfde voor de aftrek was hij de afgetekende winnaar van het weekend met grote voorsprong op Sjoerd Vollebregt die tweede werd.

Het was een gedenkwaardig weekend.

Belangrijkste uitslagen

  1. Sven Coster, Koos Jan van Brouwershaven, Michiel Sluijters
  2. Sjoerd Vollebregt, Boudewijn Beck, Roelof Kok
  3. Mark Drontmann, Jip Penn, Robert Drontmann 

Volledige lijst met uitslagen vindt u op www.kwvl.nl/zeilen

Tekst: Seph Jacobs

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: