Delft Challenge vertegenwoordigd Nederland weer in de Tour Voile

Delft Challenge

Nu team Delft Challenge een jaar ervaring heeft in de Diam24 zijn ze klaar om te presteren in de Tour Voile 2019. Het team, bestaande uit 5 jonge studenten aan de TU Delft, is zeer fanatiek bezig met de voorbereidingen voor de Tour de Voile 2019. Een van de grootste zeilevenementen in Europa georganiseerd door de A.S.O. waarin alle teams de hele kust van Frankrijk afgaan.

Van Duinkerken tot en met Nice zullen twee weken lang coastal races en stadium races gezeild worden op het hoogste niveau. De afgelopen maanden heeft team Delft Challenge  ter voorbereiding voor deze wedstrijd al veel evenementen in Frankrijk gezeild; de Spi Ouest, de Grand Prix van Guyader en de Regata de Portugal.

Spi Ouest

Het eerste evenement waar Delft Challenge aan meedeed was de Spi Ouest in la Trinite sur Mer. Dit was het openingsevenement van 2019 voor de Diam24 series met dan ook bijna 30 deelnemende Diam teams. De wind was gedurende het hele vierdaagse evenement heel licht waardoor het veld dicht op elkaar lag. Dit was even wennen omdat Delft Challenge, in tegenstelling tot de concurrentie, door gebrek aan een andere Diam in Nederland in de winter niet met boot op boot situaties had kunnen trainen. De snelheid en boothandeling matchte, door de vele wintertrainingen in Medemblik, wel degelijk met die van de andere teams. De potentie is dus groot!

Spi Ouest

Het tweede evenement was de Grand Prix van Guyader gehouden in Douarnenez. De grand prix series zijn evenementen ter voorbereiding voor de Tour Voile. Daarom was dit voor Delft Challenge een belangrijk evenement om goed in mee te varen. Tijdens het evenement zijn alle soorten condities voorgekomen. Van zon tot regen en van veel tot weinig wind. Waardoor het een Ideaal voorbereidingsevenement is geworden. Het was duidelijk dat er veel stappen zijn gemaakt sinds de Spi Ouest. Er was een stijgende lijn ten opzichte van de voorgaande wedstrijd te zien, maar er is nog een lange weg te gaan tot aan de de Tour de Voile!

Regata de Portugal

Het meest recente evenement waar Delft Challenge aan heeft meegedaan is de Regata de Portugal. Dit is een evenement waar op uitnodiging de beste zeilers van de wereld aan mee mogen doen. Hierdoor lag het niveau dan ook zeer hoog, wat voor een mooie uitdaging heeft gezorgd.

Regata de Portugal

Alle deelnemende teams kregen een gesponsorde Diam, waarvoor was gezorgd dat deze volledig identiek waren aan elkaar. Het was een schitterend evenement waar Delft Challenge veel voordeel haalde uit de ervaring in de Diam24 maar toch hadden ze moeite met de olympische ervaringen van de andere teams. Dit was zeker een goed evenement met veel goede resultaten waaronder wedstrijden in de top 3. Er zijn weer veel stappen gemaakt richting de Tour Voile.

Tekst: Casper Hoek

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: