Inschrijving 30e editie 8 Uren van de Oosterschelde van start

8 Uren van de Oosterschelde

Dit jaar organiseert watersportvereniging Sint-Annaland op 14 september 2019 voor de 30e keer de 8 Uren van de Oosterschelde. Een spannende, sportieve en op strategie gerichte zeilwedstrijd voor jong én oud. De uitdaging: vaar zoveel mogelijk mijlen in acht uur en finish exact om 18:00 uur voor de haven van Sint-Annaland. De inschrijving is geopend op 8uren.nl.

Deelnemers bepalen zelf hun startplaats uit de vier mogelijkheden: Krabbenkreek, De Val, Zandkreek of Bergse Diepsluis en ze bepalen zelf de route op basis van de door de organisatie opgegeven mogelijke rakken, waarbij ieder rak slechts twee keer gevaren mag worden. Er wordt uiteraard op handicap gevaren. In Sint-Annaland wordt ieder schip op feestelijke wijze onthaald
met aansluitend het diner en een voor velen memorabel feest.

Anders dan andere jaren gebeurt het op de 30e editie niet alleen op het water. De organisatie heeft gedurende het weekend van de 8 Uren van de Oosterschelde een programma klaarstaan voor de jeugd. Het sjorren aan een grinder, afkomstig van een wedstrijdjacht, is een van de activiteiten.

Meer informatie en het inschrijfformulier zijn te vinden op www.8uren.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: