Holland Weekend 22 en 23 juni op Loosdrecht

Holland Weekend

Het komende weekend van 22 en 23 juni wordt door de KWVL het traditionele Holland Weekend georganiseerd. Aan dit zeilevenement, dat al 15 jaar door de KWVL in Loosdrecht georganiseerd wordt, zullen dit jaar de Pampus, 12-voets jol en de Vrijheid deelnemen. 

Er worden in totaal 80 boten verwacht. De 12 voets jollen nemen daarvan met 35 boten het grootste deel voor hun rekening.

Waar voorheen een hele week werd uitgetrokken om lange wedstrijden af te wikkelen, worden nu in 1 weekend 6 wedstrijden gevaren.

Om het mogelijk te maken om gedurende het weekend zo veel mogelijk wedstrijden te varen, worden korte z.g. “op en neer “banen met een inner - en outerloop gevaren.

Het Holland Weekend staat niet alleen voor wedstrijdzeilen maar ook voor gezelligheid. Er is naast het wedstrijdprogramma een uitgebreid “walprogramma’ het thema van het Holland weekend is altijd ongedwongen, gezellig en druk

De wedstrijden beginnen zaterdag om 11.55 uur en naar verwachting zal op zondag rond 15:00 uur de prijsuitreiking zijn.

Tekst: Seph Jacobs

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: