Perfect zeilweer tijdens de Ronde om Texel

Ronde om Texel

Rond half elf ging op zaterdag 22 juni de 42ste editie van de Ronde om Texel van start. Dit jaar deden er zo’n driehonderd deelnemers mee aan ’s werelds grootste catamaranrace.

De windkracht in de ochtend was niet optimaal, maar dit trok later aan. Het was strakblauwe lucht en zonnig weer met een aflandige wind. Perfect weer om te zeilen!

Als eerste finisher van de race, kwam het team van Pieter Jan Postma op de M32 binnen tezamen met Stijn Uijthoven, Maarten Tieleman en Bart Brouwer. Zij arriveerden om 13 uur 55.

Ronde Om Texel

Net na tweeën finishte als tweede boot de GBR2, bemand door Kyle Stoneham en Josh O’Brian uit Groot-Brittannië. De doorzetters Vera en Renate Meuwissen met hun Dart 20, arriveerden als laatste na zes en een half uur.

Ronde om Texel

Na ongeveer een half uur gingen ook de windsurfers van start voor de Ronde. De eerste surfer die binnenkwam, was de Fransman Thomas Goyard (2.55.35), gevolgd door zijn broer Nicolas Goyard (2.55.47). Als derde eindigde Dorian van Rijsselberghe met een tijd van 3.01.40.

Naast de 42ste editie van de Ronde, vond dit jaar de allereerste editie van Waves plaats. Tijdens dit muziek- en sportfestival werd de aftrap gegeven door de band ‘TheDirty Daddies’ en dit was een daverend succes! Op vrijdag speelde singer-songwriter Rondé en zaterdagmiddag reggae band ‘Splendid’. Als grote afsluiter van Waves, treedt niemand minder dan Nielson op.

Organisatie, vrijwilligers, deelnemers en toeschouwers kijken terug op een fantastische zeildag.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: