Deltaweekend: Tweede dag nog warmer en minder wind

Deltaweekend 2019

Het Deltaweekend kende vandaag een groter deelnemersveld. Maar liefst 80 zeilboten zeilde in twee verschillende startgebieden, één voor Colijnsplaat en de tweede voor de Roompot.

Voor de ORC/IRC klassen, Marieholm Folkboats en sportboten waren er windward-leeward banen. Dat betekende werk aan de winkel voor de boeienleggers, een vak apart op stromend water en dieptes tot 40 meter.

De aanvankelijk matige wind uit zuidoostelijke richting zakte in de loop van de dag voor Colijnsplaat helemaal in naar 6 knopen. De wedstrijdleiding had met een vooruitziende blik de banen al danig ingekort.

De Rond- en Platbodems hadden een baan van slechts 7 zeemijl. Dat bleek een goede beslissing; in de tegen-de-wind-en-stroom rakken maakten de langzamere boten nog nauwelijks enige voortgang. Een aantal gaf de strijd op en keerde voortijdig terug naar de warme havenkom.

Rond- en platbodems

Ondanks de zwakke wind konden de ORC/IRC's toch nog viermaal starten.

Tussenstand Zeeuws kampioenschap

De tussenstand voor het open Zeeuwse Kampioenschap voor de ORC en Rond- en Platbodemklassen begint zich na twee vaardagen af te tekenen. Het kampioenschap wordt gerekend over alle drie de wedstrijddagen.

In de ORC-1 klasse werd De Karma, een Agile 42, met schipper Paul Gladdines in de ORC-1 tweemaal eerste en staat daarmee aan kop.

Bij de ORC-2  staat de Aboen, een Grand Soleil 34, van Johan Bol bovenaan met twee gewonnen wedstrijden ook bovenaan.

Kees Keetels heeft zich met zijn CSI Rakker, een A-31, met vier gewonnen races in de ORC-3 op ruime voorsprong geplaatst. Datzelfde geldt voor Ben Hoefsloot in de ORC-4 met zijn Sprinta Fury

Bij de Rond- en Platbodems staat de Schuimer van Peter na twee dagen varen drie punten voor op nummer twee. In de meeste klassen zijn de onderlinge verschillen dusdanig klein dat de strijd pas morgen beslist wordt.   

Aboen

Bij de Rond- en Platbodems staat de Schuimer van Peter na twee dagen varen drie punten voor op nummer twee. In de meeste klassen zijn de onderlinge verschillen dusdanig klein dat de strijd pas morgen beslist wordt. 

Laatste dag

De weersvooruitzichten voor de laatste vaardag op zondag zien er gunstig uit: een aanwakkerende wind naar Bft 4 uit het westen en lagere temperaturen. Dat biedt de deelnemers uitzicht op een mooie afsluiting van een prachtig Deltaweekend.

Maar eerst genieten we vanavond van het buffet in het DeltaCafe met beelden vanaf de ClubRacer Rib en Drone. Daarna duurt het feest tot de late uren onder muzikale begeleiding van de Billys.

Alle uitslagen vind je op manage2sail.com

Deltaweekend

Videobeelden Deltaweekend

Tijdens het Deltaweekend hebben we veel videobeelden gemaakt van alle klassen. Bekijk hier alle Deltaweekend 2019 video's.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: