Deltaweekend in 2020 naar Roompot Marina en terugkeer Veronica Race

Deltaweekend

De 50e editie van het Deltaweekend wordt volgend jaar vanuit Roompot Marina gezeild. Dat heeft Willem Johannesma, de voorzitter van de stichting Deltaweek, vandaag bekend gemaakt. Ook zal de Veronica Race, de roemruchte zeilwedstrijd buitengaats op de Noordzee, in het jubileumjaar terugkeren.

Aandacht voor de jeugd

Het Deltaweekend is het oudste en grootse meerdaagse zeilevenement voor kajuitjachten in de Zeeuwse Delta. Met het oog op de toekomst richt het Deltaweekend zich in het jubileumjaar ook op het jeugdzeilen om de aanwas van toekomstige wedstrijdzeilers te stimuleren.

Voorheen waren de wedstrijden vooral op kajuitzeiljachten gericht en was het voor de organisatie moeilijk om gelijktijdig twee verschillende wedstrijden te organiseren vanuit de starthavens Zierikzee en Colijnsplaat.

Door de nieuwe koers zal het jeugdzeilen ook beter aan bod komen. De uitstekende faciliteiten van de Roompot en het nabijgelegen vaarwater zijn daarvoor erg geschikt.

Dat zijn de belangrijkste overwegingen om in 2020 naar de Roompot in Kamperland te gaan. Roompot Marina is erg positief over de samenwerking met het Deltaweekend.

“Het Deltaweekend heeft zijn uitstekende reputatie te danken aan zijn organisatoren. We zijn erg blij met hen in zee te kunnen gaan en dit prachtige zeilevenement met onze uitgebreide faciliteiten te kunnen ondersteunen. Het biedt voor ons ook goede kansen om onze activiteiten uit te breiden”, aldus de woordvoerder van Roompot, Baptiste van Outryve.

Roompot Marina

Roompot Marina

Terugkeer Veronica Race

De Deltaweekend organisatie grijpt het jubileumjaar ook aan voor een eerbetoon aan het verleden door de herintroductie van de Veronica Race. Deze bekende lange baanwedstrijd werd tot voor enkele jaren geleden gevaren vanuit de buitenhaven bij Neeltje Jans op de Noordzee.

De Veronica Race kent een roemrucht verleden toen het Veronica schip, destijds nog een zogeheten zendpiraat, als keerboei van de wedstrijd fungeerde. De Veronica Race zal naar verwachting veel extra wedstrijdzeilers van buiten de Zeeuwse regio aantrekken.

Veronica Race

Veronica Race archiefbeeld 2013

Deltaweekend 2020

De jubileumeditie van het Deltaweekend wordt gezeild van vrijdag 19 tot en met zondag 21 juni 2020 vanuit de Roompot Marina. De Veronica Race wordt een week tevoren gevaren op zaterdag 13 juni, vanuit de buitenzijde van de Roompotsluis. De haven van Colijnsplaat is dan de logistieke basis.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: