Geslaagde voorbereiding in Kiel op het komende WK voor de 49er en 49er FX teams

49er zeilen

Van 22 juni tot en met 30 juni vond in Duitsland de Kieler Woche 2019 plaats. Na een lange breake na de Europees Kampioenschap was dit de eerste wedstrijd in de voorbereiding naar het volgende doel, het Wereld Kampioenschap in december dat doorgaat in Auckland .

Tijdens de Kieler Woche kregen ze gevarieerde condities voorgeschoteld. De eerste twee dagen kregen ze 15 tot 20 knopen, daarna verminderde de wind en kregen ze lichte condities met 5 tot 8 knopen wind.

Bij de mannen vloot, de 49er, was er traditie getrouw een groot deelnemersveld van 82 teams, hierin finishten Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers als 14de. Ze komen net uit een rustperiode en reageren tevreden op het resultaat. En laten weten nog veel te kunnen verbeteren in deze zeilomstandigheden (off shore / aflandige wind). Komende week blijven ze in Kiel trainen met de Kroatische trainingspartners.

Bij de dames, de 49erFX, namen er 53 teams deel. Anouk Geurts en Isaura Maenhaut eindigen hun wedstrijd op de 13de plaats. Voor hen was deze wedstrijd een goede voorbereiding op het jeugd WK dat komende woensdag van start gaat in Risor, Noorwegen.

49er FX: Isaura Maenhaut en Anouk Geurts

49er FX: Isaura Maenhaut en Anouk Geurts

Auteur:

  • WWSV

    Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) is de gesubsidieerde unisportfederatie voor de sporttak zeilen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend zoals voorzien in het algemeen uitvoeringsbesluit van de Vlaamse Regering. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

    De disciplines van de sporttak zeilen omvatten:

Voor u geselecteerd: