Belgische zeilers klaar voor het WK Laser zeilen in Japan

Wannes Van Laer, Fredrik Lassenius (coach) en William De Smet

Dit jaar is het Japanse Sakaiminato de 'place to be' voor het Wereldkampioenschap zeilen in de Laser klasse. Van 2 tot en met 9 juli komen William De Smet en Wannes Van Laer als eerste in actie in de Laser Standard.

Vanaf 4 juli gaan de races van start en strijden zij met 159 zeilers uit 58 verschillende landen om de wereldtitel en één van de felbegeerde landenplaatsen voor Tokyo 2020. Tijdens het WK in 2018 werden er reeds 14 landenplaatsen voor Tokyo 2020 uitgereikt. Op dit WK zijn er opnieuw tickets te behalen, deze gaan naar de eerste vijf landen die zich nog niet hebben kunnen kwalificeren voor Tokyo 2020. 

Later deze maand is het de beurt aan Emma Plasschaert in de Laser Radial klasse. Haar WK gaat op 17 juli van start.

Op de foto: Wannes Van Laer, Fredrik Lassenius (coach) en William De Smet

Auteur:

  • WWSV

    Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) is de gesubsidieerde unisportfederatie voor de sporttak zeilen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend zoals voorzien in het algemeen uitvoeringsbesluit van de Vlaamse Regering. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

    De disciplines van de sporttak zeilen omvatten:

Comments

Voor u geselecteerd: