VIDEO: 4 boten uitgebrand in jachthaven Hellevoetsluis

Hellevoetsluis

Rijnmond.nl meldt dat er vier zeilboten in de nacht van woensdag op donderdag zijn uitgebrand in de jachthaven van Hellevoetsluis (NED). Ook een vijfde boot en een steiger zijn door de brand beschadigd, meldt de brandweer.

De brand brak rond 01:30 uur uit in de jachthaven aan de Veerweg. Dat leidde tot rook- en stankoverlast in de omgeving. Omwonenden werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten. 

Er zijn geen gewonden gevallen. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. De politie doet donderdag bij daglicht onderzoek bij de jachthaven.

Crème Brûlée

Eén van de zeilboten die in de nacht van donderdag in vlammen opging in Hellevoetsluis, droeg de naam Crème Brûlée: een toetje waarvan je het suikerlaagje aan de bovenkant nota bene moet branden. "Ik maak er grapjes over, maar het is wereldvreemd", zegt eigenaar Bas.

Van zijn boot is weinig over: slechts een puntje zie je donderdagochtend nog uit het water steken in de jachthaven aan de Veerweg. De rest van de zeilboot is uitgebrand en gezonken. "Ik kan alleen het anker nog gebruiken", zegt de eigenaar. "Het doet zeer. Ik heb het nog niet verwerkt."

crème brûlée

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: