4 Belgen aan de start van de Youth Sailing World Championships

Youth Sailing World Championships Gdynia

Vice-Europees kampioene Eline Verstraelen maakt zich op voor de Youth Sailing World Championships in het Poolse Gdynia. Nadat Eline vorig weekend nog zilver behaalde op het Jeugd EK Laser Radial in Griekenland, komt ze dit weekend aan de start van het Jeugd WK.

Vanaf 15 juli zullen meer dan 400 zeilers uit 66 verschillende landen het tegen elkaar op te nemen in negen verschillende jeugd events/klasses.

De Youth Sailing World Championships is één van de belangrijkste jeugd zeilwedstrijden en wordt ieder jaar georganiseerd door World Sailing om de jeugdparticipatie op het hoogste niveau te bevorderen.

Onze Belgische driekleur zal verdedigd worden door:

  • Eline Verstraelen: Laser Radial Women
  • Jef Hinnekint: Laser Radial Men
  • Lucas Claeyssens en Anne VandenBerghe: Nacra 15 Mixed

De races gaan starten op 15 juli en vrijdag 19 juli kennen we de winnaars.

Gdynia harbour

Auteur:

  • WWSV

    Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) is de gesubsidieerde unisportfederatie voor de sporttak zeilen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend zoals voorzien in het algemeen uitvoeringsbesluit van de Vlaamse Regering. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

    De disciplines van de sporttak zeilen omvatten:

Voor u geselecteerd: