Schildweek bijna van start

Schildweek zeilen

De Schildweek gaat bijna van start. Voor de 74e keer wordt deze bekende zeilweek gehouden op het Schildmeer van 19 tot en met 25 juli. Dit jaar is het thema van de Schildweek ‘Zaail’n in Golden Raand’.

Het is de negende keer dat de zeilweek tegelijk met het artistieke festijn Art Carnivale wordt georganiseerd. Door het samenvallen van deze beide evenementen werd de laatste jaren in de Schildweek steeds meer de volgende leus uitgedragen: ‘Overdag voor de eer, ’s avonds voor de sfeer!’.

Omdat overdag de zeilwedstrijden gevaren worden, waarin altijd op het scherpst van de snede wordt gestreden om de prijzen, en er ’s avonds ruimte is voor breed vertier.  Zeilvereniging Schildmeer brengt in de avonduren een programma voor de zeilers, maar iedereen kan ook terecht bij Art Carnivale waar de meer kunstzinnige toets wordt bespeeld.

Opening door burgemeester Adriaan Hoogendoorn

Op vrijdagavond 19 juli zal de Schildweek worden geopend in Paviljoen Boei 12 door Adriaan Hoogendoorn burgemeester van Midden Groningen. Aansluitend zal de prominenten race worden verzeild. Vanaf zaterdagmiddag starten de wedstrijden voor alle deelnemers. In totaal zullen er tot en met donderdag 9 wedstrijden worden gevaren.

Schildweek Optimist zeilen

Er wordt tijdens de Schildweek gezeild in allerlei klassen. Bij de jeugd zijn dat de Optimist, Flits, Splash en Laser.  Deze klassen zijn met grote groepen vertegenwoordigd dit jaar. Bij de volwassen zeilers is dit jaar de Zestienkwadraat klasse aanwezig met minimaal 25 boten. Zij zullen samen met de Schakel en Laser standaard aan de start verschijnen.

Windsurfers ook welkom

Nieuw deze Schildweek is dat wij de samenwerking zijn aan gegaan met Surfcenter.nl om de Windsurfers te betrekken bij de Schildweek. In het weekend zullen zo’n 40 Windsurfers aan de start verschijnen.

Naast alle zeilwedstrijden op het meer is het s ‘avonds tijd voor vertier! De ondernemers rond het Schildmeer hebben een echt feestprogramma in elkaar gezet, met veel live muziek en natuurlijk Art Carnivale.

Tekst: Wim Wind

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: