Contessa 32 die Fastnet Race van 1979 overleefde opnieuw aan de startlijn

Contessa 32

Dit jaar verschijnen er twee Contessa 32's aan de start van de Rolex Fastnet Race. Dit is exact 40 jaar na de desastreuze Fastnet Race van 1979. Eén van deze Contessa’s is de originele “Assent”  die in de wedstrijd van 1979 als enige in de klasse aan de finish kwam.

De Assent is nu weer in het bezit van de familie Rogers, de bouwers van de Contessa. Aan boord zeilen vier leden van de familie Rogers, onder leiding van schipper van Simon Rogers.

Assent Contessa 32

Contessa 32 Assent

De tweede Contessa 32 is de Belgische “Lecas” van Christophe en Barbara Declercq die met deze boot voor de tweede keer deelnemen.

50 jarig jubileum Contessa 32

In 2021 is het 50 jaar geleden dat de eerste Contessa 32 te water ging. In het tweede weekend van juli 2021 wordt deze gebeurtenis gevierd. Het is de bedoeling dat er zich zo veel mogelijk Contessa’s verzamelen op de Solent rond Lymington.

Het weekend daarvoor vindt de befaamde Round the Island (RTI) wedstrijd plaats. Elk jaar nemen dat meer dan 20 Contessa’s 32 aan deel. Het streven is dat het er in de editie van 2021 aanzienlijk meer zijn.

Contessa 32 Andaxi

Contessa 32 Andaxi

Tekst: Izaäk Versluis

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: