Marit Bouwmeester sterk van start bij WK Laser Radial zeilen

Marit Bouwmeester

Op de eerste wedstrijddag bij het WK Laser Radial in het Japanse kustplaatsje Sakaiminato is zeilster Marit Bouwmeester sterk van start gegaan. De zeilsters moesten het doen met veel uitstel en weinig wind en konden maar 1 (afgekorte) race finishen. Bouwmeester kwam de race als 5e over de eindstreep en staat daarmee op de 9e plek overall. Zeilster Daphne van der vaart staat, nadat zij haar race als 13e finishte, op de 25e plaats.

De zeilsters begonnen aan hun WK met 6 uur lang wachten op de kant. Onder lichte, maar uitdagende omstandigheden werden zij later op de dag toch nog het water op gestuurd, waar 1 race gevaren werd. Deze race moest wegens afnemende wind tijdens het varen worden afgekort. Hierdoor kon er wel gefinisht worden.

Bouwmeester voer een sterke race, maar verloor in de laatste fase een aantal plekken, waardoor ze als 5e de finishlijn passeerde: “Ik ging een groot gedeelte van de race aan de leiding en heb goed gezeild. Aan het eind van kruisrak twee heb ik helaas vier boten verloren door domme pech, buiten eigen schuld om. Dus het was eigenlijk een perfecte race, maar met enigszins onbevredigend resultaat.

Daphne van der Vaart kwam haar eerste race van het WK als 13e over de finish. Mede door de lastige omstandigheden blikt Van der Vaart tevreden terug op haar race: “Het waren hele uitdagende omstandigheden. Mijn wedstrijd ging ook alle kanten op. Ik kwam als ongeveer 7e boven, lag 30e bij de gate en heb uiteindelijk in de 2e upwind veel ingehaald en ben als 13e geëindigd. En aangezien het zo tricky was ben ik blij de schade beperkt te hebben gehouden.”

Maxime Jonker kende een lastige eerste dag. Zij finishte ondanks een mooie start van haar race als 50e. Mirthe Akkerman finishte als 33e.

Over het WK Laser Radial

Bij het WK Laser Radial in Sakaiminato worden 6 dagen lang, van vrijdag 19 juli t/m woensdag 24 juli, 2 races per dag gevaren. De laatste dag zal er geen medalrace zijn. 

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Utrecht. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Voor u geselecteerd: