Sailing Holland koopt VO65 Team Brunel en gaat voluit voor volgende Ocean Race

Sailing Holland

Sailing Holland heeft de VO65 Team Brunel gekocht en is per direct eigenaar van de boot. Een ambitieuze keuze vertellen initiatiefnemers Gideon Messink en Anita van Oeveren, maar een stap in de richting voor een Nederlandse Campagne in The Ocean Race 2021-22.

Het belangrijkste doel van Sailing Holland is jonge enthousiaste mensen die de droom hebben om een Ocean Race te zeilen op te leiden.

Onder leiding van Ysbrand Endt en Christa ten Brinke is er groep talenten geselecteerd die als bemanning mee zeilen en gecoacht worden op de VO65. Het doel is talentontwikkeling zodat meer Nederlandse zeilers in de Ocean Race mee kunnen doen.

Er staan een dynamisch zeilseizoen klaar

 • Channel Race 2019
 • Fastnet Race 2019
 • Pro Am Races in Aarhus (met Team AkzoNobel)
 • Caribbean Tour winter 2019-20
 • Offshore experience: Scheveningen - Lissabon (nov 2019)
 • Offshore experience: Lissabon - Lanzarote
 • RORC Transatlantic race Lanzarote - Grenada
 • Heineken Regatta st Maarten
 • RORC Caribbean 600
 • Antigua Race Week
 • Les Voiles de St Barts
 • Transatlantic experience (April/Mei 2020)

Bedrijven gezocht

Sailing Holland is nog op zoek naar bedrijven die zich mee willen inzetten voor een Ocean Race 2021-22 campagne. Het doel is een winnende campagne. Heb je ideeën, wil een een evenement (Carib) boeken of je bedrijfsnaam op de romp in de aanloop naar de Ocean Race? Gideon en Anita gaan graag aan de tafel voor een brainstorm.

Auteur:

 • Ice

  Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: