Marit Bouwmeester klimt naar derde plaats WK Laser Radial zeilen

Marit Bouwmeester

Marit Bouwmeester (NED) heeft tijdens de derde wedstrijddag bij het WK Laser Radial een flinke sprong in het klassement gemaakt. Er stond genoeg wind in de baai van Sakaiminato om drie races te kunnen varen. Bouwmeester finishte deze races als 4e, 5e en 8e en klimt daarmee van de tiende naar de derde plek overall, achter de Zweedse Josefin Olsson en de Amerikaanse Paige Railey.

Bouwmeester komt tevreden van het water: “We hebben weer goed gezeild vandaag. Het was wel een hele lange dag: eerst 1 race, vervolgens 3 uur wachten op wind en uiteindelijk nog 2 races, vlak voor het donker werd. Maar ik vaar heel strak en degelijk hier, al zien we altijd nog wel lichte ruimte voor verbetering. Vanaf morgen varen we in de goldfleet en de ervaring leert dat het hard kan gaan met de punten, zodra alle toppers in 1 veld varen!”

Daphne van der Vaart, die aan het einde van de tweede wedstrijddag nog de tiende plaats deelde met Bouwmeester, zakt naar een 12e plaats in het klassement. Zij finishte haar races als 19e, 8e en 10e. De slechts 21-jarige Mirthe Akkerman voegde een 3e, 13e en 20e plek aan haar scorebord toe en klimt naar de 20e plek overall.

Voor Maxime Jonker een minder goede dag, ondanks het feit dat zij de laatste race van de dag wist te winnen. De eerste twee races vertrok de zeilster te vroeg van de startlijn, waardoor er twee diskwalificaties achter haar naam verschenen, die haar naar de 70e plaats in het klassement doen zakken. Hiermee mist Jonker een plek in de gold fleet en daarmee verdwijnen ook haar kansen op een eindklassering bij de top. 

Van maandag t/m woensdag worden de final series gevaren in een silver fleet en een gold fleet. Alleen de bovenste helft van het huidige klassement vaart in de gold fleet. 

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Utrecht. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Voor u geselecteerd: