Checkmate Nederlands Kampioen 2019 ORC 2 na herberekening score

Checkmate

De Checkmate is Nederlands Kampioen ORC2 2019. De Jack Rabbit heeft de zilveren medaille gewonnen. Het protest comité van de North Sea Regatta heeft in de conclusies op een verzoek om verhaal bevestigd dat er een fout is gemaakt met betrekking tot de scoring van inshore race 6 op maandag 10 juni, 2e Pinksterdag.

Deze race werd gevaren onder ORC triple number en is, na initieel als medium te zijn gescoord, door een communicatiefout in het wedstrijd comité aangepast naar high, terwijl dit medium had moeten zijn.

Frans Driessen, Event Director NSR:

“Na uitgebreid overleg binnen de North Sea Regatta en met vertegenwoordigers van de Noordzee Club en Jachtclub Scheveningen hebben het organiserendcomité en de wedstrijdleider, besloten de gemaakte fout te herstellen en de scoring opnieuw te bepalen. Dit heeft gevolgen voor de uitslag van het Nederlands kampioenschap ORC2 2019.”

“De Jack Rabbit is abusievelijk uitgeroepen tot Nederlands Kampioen waardoor de Checkmate op de 2e plaatds eindigde. Dit had andersom moeten zijn. Wij vinden het enorm vervelend voor de nummers 1 en 2 van de ranglijst: Wij hebben zowel Rutger Krijger en zijn team van de Jack Rabbit als Peter de Ridder en zijn team van de Checkmate onze welgemeende excuses aangeboden” aldus Frans Driessen.

“Wij zullen als North Sea Regatta samen met de Noordzee Club en de Jachtclub Scheveningen lessen trekken uit het gebeurde en alles in het werk stellen om dit in de toekomst te voorkomen”, aldus Frans Driessen.

UPDATE 5 juli 2019:

De Jack Rabbit heeft vandaag een verzoek tot verhaal ingediend bij de protestcommissie.

Foto: Sander van der Borch

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: