VIDEO: Zeeland regatta: fun & competition

Zeeland regatta

Op een zonovergoten Veerse meer en met een vrij constant windje van rond de 12 knopen kwamen zaterdag, tijdens de tweede Zeeland Regatta, alle klasses van van de wal. Vaak nét wat kleiner dan waar ClubRacer normaal over bericht, maar de Schelde Regatta bewees met de pups van Tontin maar weer eens: de jeugd heeft de toekomst.

De échte pups startten vandaag in de optimist Green (* filmpje Nils) én de ultieme beginners in de Q cup; een door het verbond georganiseerde beginnersklasse. Daarvan geen uitslagen: alle begin is moeilijk. In de Opti green was het spannend tussen Joost Pfeiffer en Laurens Bijlsma, waar Joost met net iets meer paaltjes uiteindelijk de winnaar werd.

Bij de optimisten (ook nog kinderen) was er eentje die vier uit vier wedstrijden op zijn naam wist te zetten. Om Tontin niet op ideeën te brengen, laten we u zelf googelen. (*foto Monique )

Het was niet alleen klein spul wat naar Veere kwam dit jaar. Ook de J-70 klasse was er, waar Jongepier (ned1312) en Caminada tegen elkaar streden. Close call, morgen de beslissende race! Ook in de Cadet klasse (*foto), Splash, Contender, Hobie 16, Dragoon, Laser, OK jol, RS 500 en Yngling (met gekende namen in het veld) valt morgen pas de definitieve beslissing wie deze regatta op de naam mag schrijven.

Bijzondere aandacht voor de 2.4 klasse, aangepaste boten van 4 meter 20, zeilbaar met een fysieke handicap. Ondanks (of dankzij? ) de beperkingen van de deelnemers wordt hiermee fanatiek gezeild en getraind! Deze klasse, ingevoerd sinds dit jaar omdat het zeilen voor iedereen toegankelijk moet zijn, is een speerpunt van Zeeland Regatta. Serious fun, ook voor hen. Morgen varen ook zij de beslissende races.

2.4 klasse

Zaterdagavond genieten de zeilers en crew van foodtrucks en muziek. Zondag het eindverslag!

Tekst: Jet Idskes

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: