Zeeland Regatta sluit op baan B af met een interland Nederland-België

Zeeland regatta

Zondag 7 juli was de afsluitende dag van de Zeeland Regatta. Het voorspelde 'viesje' was in de nacht al overgekomen en de wind bleef bij een knoop of tien hangen. In de loop van de ochtend kwam het zonnetje door en zo werd het weer een heerlijke dag tegen de Veerse Dam.

De Zeelandregatta is een samenwerking tussen maar liefst vier verenigingen en elke vereniging leverde dan ook een startschip en wedstrijd comité: elk met een eigen baan. Breskens nam baan A voor haar rekening, met daarin onder andere de vrolijk gekleurde Hobies, Contender, 29-ers en RS 500, waar Europees J22 kampioen Jesper Overbeeke voorbij gestoken werd door Bruno Gors en Edith Kanters.

Baan B, van de RYBC, begeleide onder andere de Europe, Laser en Yngling. Of het met het Belgische startschip te maken had is onbekend, maar in dit veld werd het zeilen vaak een interland Nederland-België, waar in Laser Radial de overwinning naar Nederland ging (Wilmar

Groenendijk) en in de Oprimisten weer naar België (Anders Bultynck)

Baan C voer onder leiding van WSVW. Bij hen ook de bijzondere klasse 2.4, het aangepaste zeilen. Daarnaast Cadet, waarin broer en zus Kegel het uit moesten vechten. Meike moest Mart uiteindelijk de overwinning gunnen. Ook in de hier zeilende Optimisten een leuke mix van Belgische en Nederlandse boten. Maar dat opti-veld is blijkbaar internationaal: er was zelfs een Pools meisje aan de start!

Thuishaven Arne tenslotte had baan D: de Opti Green en de beginnende Q-cuppers die nog zo aan elkaar gewaagd zijn dat de nummers 1, 2 en 3 alle drie vijf punten hadden behaald. Dit jonge grut moet soms nog wat extra gemotiveerd worden, en dat zal de moeder van Joost Pfeiffer bezuren. Tja, beloven dat je voor elk paaltje een rondje om het moederschip zal zwemmen, komt je op 6 keer de boot rond te staan...

Alle uitslagen en heel veel foto's staan online op zeelandregatta.eu.

Volgend jaar weer, mis het niet!

Tekst: Jet Idskes
Foto: Nils Bouwman

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: