Zeilster Eline Verstraelen wint zilver op het EK Laser Radial Youth

Eline Verstraelen

Zaterdag won de Belgische zeilster Eline Verstrealen zilver op het Jeugd Europees kampioenschap in Athene. Het EK was bij momenten een ware Griekse tragikomedie, met zeer lange dagen op het water, iedere dag wind uit de 4 windrichtingen, grote verschillen in windsterkte en hele hoge temperaturen.

Dankzij haar regelmatigheid tijdens de week, was Eline bij de start van de laatste race al zeker van een top-4 plaats. In de laatste race kwam ze als 3de over de finish en veroverde zo de zilveren medaille. Het goud was voor de Spaanse Ana Moncada en de Zwitserse Rosine Baudet ging met de bronzen medaille naar huis.

Onze zeilster uit Kapellen had net een zware examen periode achter de rug en deze medaille is een hele mooie opener voor de rest van de zomer.

Het volgende evenement voor Eline is het Jeugd Wereldkampioenschap van World Sailing in Gdynia, Polen dat op 15 juli start.

Aan het EK namen ook twee jongens van het WWSV Talent Team deel, Emile Versluys eindigde als 64ste van 250 deelnemers en Alexander Verbruggen werd 138ste. Zij hebben nu een degelijke basis gelegd richting hun Jeugd-WK in Kingston, Canada, dat op 26 juli van start gaat.

Auteur:

  • WWSV

    Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) is de gesubsidieerde unisportfederatie voor de sporttak zeilen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend zoals voorzien in het algemeen uitvoeringsbesluit van de Vlaamse Regering. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

    De disciplines van de sporttak zeilen omvatten:

Comments

Voor u geselecteerd: