Nederlands duo wint met ‘HUBO’ de Channel Race

Hubo

HUBO wint de Channel Race en met de winst van het Nederlandse duo Erik Van Vuuren en Jochem Schoorl is traditie doorbroken. De Channel Race is een van de oudste races die de Royal Ocean Racing Club (RORC) organiseert en stamt al uit 1928.

De Channel Race is meer dan historie en traditie, want met nog een week te gaan vindt hier de laatste krachtmeting plaats tussen de kanshebbers van de Rolex Fastnet Race. 80 zeilteams en duo’s uit de hele wereld starten vanaf de lijn met het Royal Yacht Squadron en racen in 24 tot 36 uur een uitdagende baan rondom Isle of White.

Erik van Vuuren's W36 ‘Hubo’ haalde een nipte overwinning op de lokale helden ‘Bellino’ van Rob Craigie en ‘Fastrack XII’.

“Het was een geweldige race, met echt alles erin wat je van de tactisch lastige Solent kunt verwachten”

verteld Erik van Vuuren.

“Normaal race ik ‘double handed’ met mijn partner Yvonne Beusker, maar zij kan helaas deze Fastnet Race niet mee. Mijn co-schipper Jochem Schoorl is een jong talent die ik al enige tijd meeneem in mijn team, zoals het WK Zeezeilen van 2018. Dit is onze eerste Two-handed race samen en het ging geweldig. Vanaf de start was er een goede strijd met “Bellino”.

Erik Van Vuuren en Jochem Schoorl

Maar je moet scherp blijven tot het eind. Tactisch blijft de Solent een uitdaging, met de stromingen en winddraaiingen, waar lokale kennis echt voordeel geeft.

"Rond 10 uur ’s avonds, na St Catherine’s Point, zijn we bewust van koers geweken, en hebben ons prachtig om een bui heen gevaren. De andere boten kwamen in een windstilte terwijl wij met 8 knopen door het water verder konden.  Achteraf gezien hebben we hier hebben we het gat geslagen.”

Channel Race

Team’ HUBO’ gaat met het goud naar huis in IRC3 en Double Handed.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: