Thibaud Dirix en Thomas Winand pakken zilver op het WK Cadet in Polen

Thibaud Dirix en Thomas Winand

De Belgische zeilers Thibaud Dirix en Thomas Winand werden na 12 spannende reeksen in gevarieerde condities 2de op het wereldkampioenschap Cadet zeilen in Polen. Het was een spannende strijd tot het einde, het Belgische jeugdteam eindigde op slechts op 4 punten van het winnende Argentijnse team.

De nieuwe wereldkampioenen werden de Argentijnen Julian Finsterbusch en Franco Barone. De 3e podiumplaats ging naar een Pools team.

Het WK Cadet zeilen werd dit jaar in Polen gezeild met een veld van 62 deelnemers uit 12 landen.

Meer Belgische resultaten:

13e: Anouck De Ripainsel en Maxim Bastens

23e Oscar Van Damme en David Held

24e Emile Mariën en Mathieu Van Oirbeek

30e Mathias Brands en Hannelore Cammaer

37e Isabelle Dompas en Floris Boone

38e Ziva Perko en Lore Stroobandt 

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: