ONK Solo: Veere is de "Place to be"

Haven Veere

Van 13 tm 15 september is Veere de "Place to be" voor elke Solo zeiler in Nederland. Het is voor de meeste een eindje rijden maar meer dan de moeite waard. Prachtig open water slechts door een dijkje gescheiden van de Noordzee. Bij harde wind kan het er echt spoken en bij weinig wind zullen de draaingen legendarisch zijn.

Naast het zeilen hebben we natuurlijk de socials goed geregeld. Dus alle reden om nu in te schrijven en de trip te boeken.

Zes nationaliteiten tijdens de ONK!

Het Open Nederlands Kampioenschap zou de Open niet zijn als er geen andere nationaliteiten zouden mee doen. Dit jaar zijn we het Open meer dan waard. Dit jaar verwachten we maar liefst zes Nationaliteiten.

Naast de gebruikelijke Engelse vrienden verwachten we ook tenminste één Belg, een Amerikaan, één Portugees en een New Zeelander Vooral die laatste zijn gelijk favorieten voor de eindoverwinning. Het beloofd een heftige strijd te worden.

Voor  alle inschrijvers die voor  1 september inschrijven (en betalen) ligt er bij de inschrijvingsbalie een mooi T-shirt klaar. Een waar "collectable" dus wacht niet te lang met inschrijven. Geef je maat even door hier te klikken. Heb je je al opgegeven geef dan toch je maat door door op een van onderstaande knoppen te klikken.

Solo angels gaan vlammen tijdens ONK

Het gaat goed met de dames in de solo. In alle regio’s zitten ze. In alle regio's, Loosdrecht, de Braasem, Giesbeek en Sneek. Zijn er steeds meer dames actief en steken ze steeds vaker de mannen de loef af. Echt top om te zien! Tijdens de Sneekweek voeren we met 4 soloangels. Saskia, Anja, Hilde en Hinke. En iedereen voer de wedstrijden uit met vlagen van 24 knopen. Petje af hoor! Dus dat dames niet met harde wind kunnen varen is een regelrechte fabel.

Saskia Arnold:

"Tijdens het ONK verwachten we een grote opkomst. Trommel ze allemaal op. En ja, we moeten eerlijk zijn als de windomstandigheden hoger dan 20 knopen zijn, dan zijn de mannen echt in het voordeel (denken ze zelf). Aan ons om het tegendeel te bewijzen dus kom allemaal en laten we de strijd aangaan. Ik zie jullie in Veere."

Socials belangrijk item tijdens de ONK

Strijd op het water moet hevig zijn. Bloed aan de paal mag en moet soms maar er is ook een tijd voor ontspanning en socials. In het buitenland staan wij inmiddels hier om bekent en is een van de reden dat steeds meer buitenlanders naar onze evenementen komen. Daarom hebben we ook tijdens het ONK hier een uitgebreid programma voor.

Vrijdag avond
17.00-20.00 Happy Hour in het clubhuis de Roergangershut

Zaterdag avond
18.00 Captains Diner in Brasserie Oostdok

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: